Matijašević na klupi Makedonije

Bivši selektor Crne Gore će pokušati da odvede Makedonce na Evropsko prvenstvo, a rivali u grupi su Mađarska, Švajcarska i Ukrajina.
335 pregleda 0 komentar(a)
Nikola Matijašević, Foto: Cev.lu
Nikola Matijašević, Foto: Cev.lu
Ažurirano: 18.07.2018. 12:42h

Nikola Matijašević je novi selektor odbojkaša Makedonije, objavila je menadžerska agencija LZSportPro, čiji je vlasnik Nikolin sin Đorđe.

Matijašević je na klupi Makedonije naslijedio , takođe, sprskog stručnjaka, Ljubomira Travicu, sa kojim je raskinuta saradnja.

Bivši selektor Crne Gore će pokušati da odvede Makedonce na Evropsko prvenstvo, a rivali u grupi su Mađarska, Švajcarska i Ukrajina. Vizu za EP izboriće najbolja ekipa iz grupe, kao i pet najboljih drugoplasiranih selekcija iz sedam kvalifikacionih grupa.

Matijašević je bio selektor naših odbojkaša od maja 2014. godine do februara 2015. kada je neočekivano smijenjen, zbog "paket aranžmana" Budvanske rivijere i OSCG, kojim je Slobodanu Boškanu uz dolazak na klupu Budvanske rivijere omogućeno i da vodi reprezentaciju.

U dvije akcije na klupi naše selekcije, Matijašević sa reprezentacijom nije imao uspješne kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo (preuzeo je ekipu tri dana prije turnira u Skoplju), ali je Crnu Goru vodio do odličnog petog mjesta u debitanskom nastupu u Evropskoj ligi, sa skorom od devet pobjeda i samo tri poraza.

Nakon te akcije predsjedništvo OSCG, uz konstataciju da su zadovoljni njegovim radom, potvrdilo mu je povjerenje, i dalo mu mandat za naredne akcije, istina bez potpisanog ugovora. Dolaskom Boškana u Budvu stvari su se promijenile...

Osim Crne Gore, Matijašević je u karijeri bio i selektor Bosne i Hercegovine.

Najveći dio trenerske karijere Matijašević je proveo u Francuskoj, 13 godina.

Trenirao je Bove (2001 - 2006), Šomon (2009 - 2014) i Ren (2014 - do danas).

Vodio je klubove i u Njemačkoj, Tunisu i Letoniji, bio je i trener Partizana.

Kao igrač je sa reprezentacijom Jugoslavije 1975. godine osvojio bronzu na Evropskom prvenstvu u Beogradu...

Bonus video: