Konjević protjerao Liridona Keljmendija iz Crne Gore

Po nalogu MUP-a, sin Nasera Keljmendija moraće u roku od 48 sati da napusti Crnu Goru
136 pregleda 47 komentar(a)
Ažurirano: 08.08.2013. 06:49h

Liridon Keljmendi moraće u roku od 48 časova da napusti Crnu Goru, jer mu je danas uručeno rješenje o ukidanju boravka u Crnoj Gori.

Rješenje je donijela policija po nalogu ministra unutrašnjih poslova Raška Konjevića i uslijedilo je kao reakcija na hapšenje Keljmendija prije dvije noći i činjenicu da je prethodno osuđivan u Crnoj Gori, saznaju “Vijesti”.

Prema nezvaničnim informacijama, Keljmendiju je zabranjen ulazak u Crnu Goru naredne dvije godine.

Ukoliko Keljmendi odluči da ignoriše rješenje MUP-a i ne napusti Crnu Goru, nakon isteka od 48 sati, odnosno danas, biće protjeran iz Crne Gore.

“Vijesti” su pozvale Konjevićevu savjetnicu za medije Mirjanu Bošković, ali ona nije željela ni da potvrdi, ni da demantuju informacije “Vijesti”, navodeći da “nemaju komentar”.

Keljmendi je juče saslušan u Osnovnom sudu u Ulcinju i kažnjen je sa 500, eura nakon čega je pušten na slobodu.

Amra Grbović, sutkinja Osnovnog suda u Ulcinju za prekršaje, nije htjela da bilo šta kaže o slučaju protiv Keljmendija.Liridon je uhapšen preksinoć u Ulcinju, nakon što je pretukao muškarca H. A. iz tog primorskog grada.

Prije nepunih mjesec dana, on je pušten iz spuškog zatvora, nakon što je odslužio kaznu za podstrekivanje službenika MUP-a da njemu i bratu Elvisu izdaju lažna crnogoska dokumenta.

Policija je juče saopštila da se sin navodnog balkanskog narkobosa - Nasera Keljmendija, sumnjiči da je počinio tri prekršaja iz Zakona o javnom redu i miru.

Prema toj informaciji, H. A. je prijavio da ga je Liridon Keljmendi, dok se vozilom kretao Bulevarom Teuta u Ulcinju, više puta pretekao “Volkswagen-Touaregom”, a da se potom zaustavio ispred njegovog automobila.

“Nakon što je H. A. zaustavio svoje vozilo, iz “Volkswagen- Touarega” izašao je vozač i još dva lica, kada ga je, kako je H.A. naveo, vozač fizički napao, udarajući ga otvorenom šakom u predjelu lica, a potom mu je uputio prijetnje izazivajući kod oštećenog osjećaj ugroženosti, nakon čega je rukama počeo da udara po krovu i haubi vozila H. A. a potom se vozilom i osobama koja su bila sa njim, udaljio sa lica mjesta”, piše u saopštenju Uprave policije. Dalje se navodi da su policijski službenici odmah reagovali i kao vinovnika incidenta identifikovali Keljmendija.

O događaju je obaviješten osnovni državni tužilac u Ulcinju, koji se izjasnio da u navedenom događaju nema elemenata bića krivičnog djela, već da se radi o prekršajima iz Zakona o javnom redu i miru.

Liridon Keljmendi je rođen u Peći, a nastanjen u Sarajevu.

Keljmendi je prije nepunih mjesec dana - 16. jula, napustio spuški zatvor.

Keljmendi je prije nepunih mjesec dana - 16. jula, napustio spuški zatvor

U Spužu je proveo mjesec i po, čime je odslužio kaznu zbog toga što je podstrekivao službenike MUP-a da njemu i bratu Elvisu izdaju lažna crnogoska dokumenta.Keljmendi se 24. maja, desetak dana nakon što je kotorska policija za njim raspisala nacionalnu potjernicu, predao crnogorskoj policiji na graničnom prelazu Kula na ulazu u Crnu Goru.

Potjernica za njim raspisana je nakon što je presuda, kojom je osuđen na sedmomjesečnu zatvorsku kaznu, zato što je sa starijim bratom Elvisom (34) pokušao da dođe do lažnih crnogorskih papira, postala pravosnažna.

Njihov otac Naser Keljmendi uhapšen je u Prištini u maju, nakon što je Sud u Bosni i Hercegovini raspisao potjernicu za njim. Bosanko tužilaštvo ga tereti da je povezan sa nekoliko slučajeva ubistava, organizovanog kriminala, trgovine drogom, pranja novca...

Keljmendi je neposredno prije akcije u BiH, najprije boravio u Crnoj Gori, da bi zatim pobjegao na Kosovo.

Američki Stejt department stavio je Keljmendija na “crnu listu” osoba opasnih po interese SAD.

Galerija

Bonus video: