Uhapšen Podgoričanin I.R. (36) zbog preprodaje heroina

U policiji sumnjaju da je I.R. namjeravao da materiju za koju se sumnja da je heroin stavi u takozvani ulični promet na području Podgorice
0 komentar(a)
Ažurirano: 07.08.2013. 19:37h

Podgorička policija uhapsila je sugrađanina I.R. (36) zbog osnovane sumnje, da je počinio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

Kako je saopšteno iz Uprave policije, od I.R. je oduzeto oko 250 grama materije za koju se sumnja da je heroin, kao i oko pola kilograma takozvane smješe, materije namjenjene mješanju sa tom opojnom drogom.

Policijski službenici su na raskrsnici Bulevara Ivana Crnojevića i ulice Marka Miljanova u Podgorici, kontrolisali vozilo marke Citroen, danilovgradskih registarskih oznaka, kojim je upravljao I.R, i pronašli veće pvc pakovanje sa oko 50 grama materije za koju se sumnja da je heroin i manje pakovanje koje je sadržalo oko gram iste materije.

„Pronađena pakovanja sa materijom za koju se sumnja da opojna droga heroin su uz potvrdu oduzeta, a tom prilikom je od I.R. oduzeto i 280 eura za koje se sumnja, da potiču od prodaje heroina, kao i dva mobilna telefona“, kaže se u saopštenju.

Navodi se da je, po naredbi nadležnog sudije za istragu, policija pretresla kuću koju koristi I.R. i pronašla plastičnu kesu sa tri pakovanja koja su ukupno sadržala oko 200 grama materije za koju se sumnja da je heroin, jedno sa oko pola kilograma smješe, vagu za precizno mjerenje i tacnu sa tragovima sumnjive materije.

Oduzeta materija biće poslata na vještačenje u Forenzički centar, a policija je o rezultatima pretresa obavijestila Više državno tužilaštvo u Podgorici.

U policiji sumnjaju da je I.R. namjeravao da materiju za koju se sumnja da je heroin stavi u takozvani ulični promet na području Podgorice.

Protiv I.R. je podnijeta krivična prijava, i on je predat Višem državnom tužilaštvu u Podgorici na dalju nadležnost.

Galerija

Bonus video: