Osvajačima medalja 18,5 hiljada eura

0 komentar(a)
Ministarstvo sporta, džiu-džicu prijem, Foto: Ministarstvo sporta
Ministarstvo sporta, džiu-džicu prijem, Foto: Ministarstvo sporta
Ažurirano: 18.07.2018. 11:31h

Ministarstvo sporta nagradilo je sa 18,5 hiljada EUR džiu-džicu reprezentativce Crne Gore, koji su na Evropskom seniorskom prvenstu u Poljskoj osvojili devet medalja.

Ministar sporta Nikola Janović kazao je na prijemu, koji je za reprezentativce priređen u resornom Ministarstvu, da je za ovu svrhu opredjeljeno 18,5 hiljada eura u nadi da će se sa takmičenja koja im predstoje do kraja godine, vratiti sa medaljama.

Janović je, kako je saopšteno, ohrabrio sportiste da zadrže kontinuitet u postizanju odličnih rezultata.

Dejan Vukčević, koji je na prvenstvu osvojio zlato, u ime reprezentacije se zahvalio na prijemu i nagradi.

"Ovo je još jedan pokazatelj da Ministarstvo sporta cijeni rad svih sportista, nebitno iz kojeg sporta dolazili i da li su to olimpijski ili neolimpijski sportovi”, poručio je Vukčević.

Zlato na EP osvojili su Vuk Dragutinović i Aleksandra Popović, dok su srebrne medalje pripale Stefanu Vukotiću, Filipu Pešiću, Lidiji Caković i Mariji Kaljević.

Bronzana odličja osvojili su Mirjana Martinović i Arso Milić, a u Duo classic Mix, Duo show Mix i Duo show Stefan Vukotić, Lidija Caković, Biljana Mitrović i Anastazija Petrović.

Prijemu u Ministarstvu prisustvovali su i predsjednik Džiu-džicu saveza Crne Gore Ranko Vukotić sa selektorom Milošem Ašaninom, koji su čestitali usvajanje novog Zakona o sportu.

Oni su ocijenili da će novi Zakon unaprijediti crnogorski sport i dodatno učvrstiti partnerski odnos koji Džiu-džicu savez ima sa Ministarstvom.

Bonus video: