Tužilaštvo odobrilo izručenje Šaranovića i Koljenšića Srbiji

Šaranović i Koljenšić uhapšeni su 24. jula u Budvi po srbijanskoj potjernici, koja je za njima raspisana zbog sumnje da su učestvovali u ubistvu Nikole Bojovića
6 komentar(a)
Ažurirano: 07.08.2013. 09:43h

Crnogorsko tužilaštvo dalo je saglasnost da se Srbiji izruče Slobodan Šaranović i Ratko Koljenšić, osumnjičeni za umiješanost u ubistvo Nikole Bojovića.

Advokati osumnjičenih imaju pravo žalbe o čemu će odlučivati Apelacioni sud Crne Gore, a konačnu odluku o izručenju donijeće ministar pravde Duško Marković, prenose podgorički mediji.

Šaranović i Koljenšić uhapšeni su 24. jula u Budvi po srbijanskoj potjernici, koja je za njima raspisana zbog sumnje da su učestvovali u ubistvu Nikole Bojovića.

Viši sud u Podgorici ranije im je odredio ekstradicioni pritvor. Srbija je 29. jula podnijela Crnoj Gori molbu za ekstradiciju Šaranovića i Koljenšića, u skladu sa ugovorom o izručenju između dvije države.

Nikola Bojović je rođeni brat Luke Bojovića, koji iz Španije čeka ekstradiciju Srbiji zbog optužbi za više ubistava i pokušaja ubistava.

Ratko Koljenšić (Foto: Savo Prelević)

Navodni motiv za Nikolino ubistvo je osveta njegovom bratu Luki, za koga srpsko tužilaštvo tvrdi da je stao na čelo zemunskog klana nakon likvidacije Dušana Spasojevića i Mila Lukovića 2003. godine.

Slobodan Šaranović je brat Branislava Šaranovića, vlasnika kockarnice u hotelu “Slavija” u Beogradu, koji je ubijen u sačekuši na Dedinju u oktobru 2009. godine. Slobodan Šaranović se sumnjiči da je naručio likvidacije Bojovića, kako bi osvetio brata.

Galerija

Bonus video: