Bron: Mercedes još nije riješio problem s gumama

Direktor ekipe Mercedes Ros Bron rekao je danas da taj tim još nije riješio problem s gumama, uprkos pobjedi Luisa Hamiltona u trci Formule jedan za Veliku nagradu Mađarske
0 komentar(a)
Ažurirano: 06.08.2013. 16:43h

Direktor ekipe Mercedes Ros Bron rekao je danas da taj tim još nije riješio problem s gumama, uprkos pobjedi Luisa Hamiltona u trci Formule jedan za Veliku nagradu Mađarske.

Hamilton je prije dvije nedjelje pobijedio na Hungaroringu i to je bila treća pobjeda Mercedesa u posljednjih pet trka u šampionatu.

Britanac se prvom pobjedom u sezoni popeo na četvrto mjesto u generalnom plasmanu svjetskog šampionata, dok je Mercedes u šampionatu konstruktora preuzeo drugo mjesto od Ferarija.

Termička degradacija guma bila je veliki problem za Mercedes, ali nakon uvođenja izmijenjenih Pirelijevih guma na trci u Mađarskoj, ekipa ni na temperaturi staze od preko 35 stepeni nije imala poteškoća.

"Dobili smo tri seta guma ove godine, one sa kojima smo počeli sezonu, one koje smo koristili u Nirburgringu i one koje smo koristili u Mađarskoj. Morate da pratite situaciju, ali iskreno, još ne znam da li nam ove gume više ili manje odgovaraju od drugih", rekao je Bron, prenijeli su britanski mediji.

"To je svakako promijenilo poredak, jer su se neke ekipe, kojima je išlo veoma dobro, kao što je Fors Indija, mučile sa tim gumama. Sigurno je da će se sve uklopiti, ali očigledno je da su drugačije. Tek na trci u Silverstonu smo počeli da shvatamo kako rade originalne gume, ali smo ponovo morali da ih mijenjamo", dodao je on.

Bron je rekao da niko ne može da garantuje da će Mercedes biti uspješan na trci za Veliku nagradu Belgije, za dvije nedjelje.

"U Mađarskoj smo uspjeli, ali to ne znači da će tako biti u Belgiji, pošto je svaka situacija različita", rekao je on.

Bonus video: