Grad teatar: Ministarstvo za nas izdvaja uvrijedljivo malu svotu novca

Boris Mišković je kazao da još više brine što niko od predstavnika Ministarstva kulture za 48 večeri nije odgledao niti jedan program
101 pregleda 6 komentar(a)
Božanstvena komedija Grad teatar, Foto: Arhiva Vijesti
Božanstvena komedija Grad teatar, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 06.08.2013. 14:33h

Festival Grad teatar, čija organizacija je koštala 400 hiljada eura, opravdao je povjerenje i bio veoma uspješan, o čemu svjedoče puna gledališa, kazali su organizatori te manifestacije.

Direktor Grada teatra, Merin Smailagić, kazao je da je od 15. juna do 1. avgusta, za 48 festivalskih večeri, prikazano 50 raznovrsnih programa, koje je pratilo oko 14 hiljada posjetilaca.

„Jedino je ministar kulture Branislav Mićunović prisustvovao premijeri predstave Uspavanka za Vuka ničijeg, a siguran sam, da je to učinio iz ličnih razloga“, kazao je Mišković

Ovogodišnji festival, kazao je rekao, odvijao se pod motom „Čovjek volje ostaje slobodne“ Petra Petrovića Njegoša.

„Pokazao je ljepotu umjetnosti, duh Mediterana i pohvalu individualnoj slobodi, koja ovaj svijet čini jačim i boljim“, rekao je Smailagić na konferenciji za novinare.

On je kazao da je cijena ovogodišnjeg festivala u Budvi oko 400 hiljada eura.

Smailagić je pojasnio da je 300 hiljada obezbijedila Opština Budva, dok je Ministarstvo kulture izdvojilo 25 hiljada.

Urednik dramskog programa festivala Boris Mišković rekao je da je uvrijedljivo što je Ministarstvo kulture izdvojilo samo 25 hiljada eura, navodeći da je sramota što ta kulturna manifestacija nema status od nacionalnog značaja.

On je kazao da je riječ o bijednoj svoti novca, ali kako je kazao, još više brine, što niko od predstavnika Ministarstva kulture za 48 večeri, nije odgledao niti jedan program.

„Jedino je ministar kulture Branislav Mićunović, prisustvovao premijeri predstave Uspavanka za Vuka ničijeg, a siguran sam, da je to učinio iz ličnih razloga“, kazao je Mišković.

Bonus video: