Udes na putu Žabljak - Šavnik: Troje povrijeđeno

Teško povrijeđena Obradović koja je sjedjela na mjestu suvozača je odmah kolima hitne pomoći prevezena u pljevaljsku bolnicu
95 pregleda 0 komentar(a)
Udes Žabljak - Šavnik, Foto: Obrad Pješivac
Udes Žabljak - Šavnik, Foto: Obrad Pješivac
Ažurirano: 06.08.2013. 14:17h

Ivana Obradović (30) iz Bajine Bašte zadobila je teške a njen brat Srđan (24) i njihova saputnica i sugrađanka Nevena Veselinović (26) lakše povrede u saobraćajnoj nesreći koja se jutros u 06.20 časova dogodila na petom kilometru puta Žabljak Šavnik.

Oni su se nalazili u vozilu marke "fiat" registarskih oznaka UE 014 JJ kojim je upravljao Srđan Obradović.

Iz još neutvrđenih razloga vozilo je na suvom i preglednom putu prešlo na lijevu stranu i udarilo odbojnu gredu. Vozilo se tu nije zaustavilo već je metalna greda probila šoferšajbnu prošla kroz unutrašnjost i zadnje staklo.

Na licu mjesta, na sve strane su razbacani predmeti i djelovi vozila, polomljena stakla i vidljive krvne mrlje. Naročito težak prizor metalna šina vidljiva i na prednjoj i na zadnjoj strani havarisanog vozila.

Policija obezbjeđuje lice mjesta u očekivanju nadležnog Državnog tužioca koji će obaviti uviđaj. Saobraćaj je na tom dijelu puta obustavljen ali nije u prekidu jer se vozila preusmjeravaju na stari put prema Nikšiću ili na sporedne puteve kojima se na kratko zaobilazi magistralni put.

Teško povrijeđena Obradović koja je sjedjela na mjestu suvozača je odmah kolima hitne pomoći prevezena u pljevaljsku bolnicu.

Ona je danas posle podne kolima hitne pomoći transportovana iz pljevaljske bolnice do susjednog Prijepolja odakle je helikopterom transportovana u Klinički centar Srbije u Beogradu.

Njoj će u Kliničkom centru Srbije pokušati da mikrohiruškim zahvatom zašiju desnu ruku koja je prilikom udesa amputirana.

Zdravstveno stanje Obradović je stabilizovano i ona se trenutno nalazi van životne opasnosti, potvrdio je "Vijestima" direktor Opšte bolnice u Pljevljima Zoran Tabaš.

Obradović je primljena u pljevaljsku bolnicu bez pulsa i pritiska i izgubila je veliku količinu krvi.

Tabaš je kazao da će ljekari u Beogradu pokušati da joj presade ruku

Prema riječima Tabaša u udesu je Obradović amputirana ruka ispod desnog ramena, a zadobila je i povrede desne strane tjemena glave.

Tabaš je kazao da su pljevaljski ljekari ušili ranu i zaustavili krvarenje i da su joj puls i pritisak stabilizovani.

Tabaš je kazao da će djevojka da će nakon ukazane pomoći uskoro biti transportovana, bolničkim vozilom do susjednog Prijepolja, odakle će helikoptereom biti prevezena u bolnicu Beograd, s obzirom da je državljanka Srbije.

Tabaš je kazao da će ljekari u Beogradu pokušati da joj presade ruku.

Bonus video: