Blic: Ubica Nikole Bojovića pobjegao iz Srbije

Srpski policajci su sa kolegama iz drugih zemalja u regionu zaokružili spisak aktera zločina od 29. aprila
104 pregleda 4 komentar(a)
Slobodan Šaranović, Foto: Vesko Belojević
Slobodan Šaranović, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 04.08.2013. 17:56h

Ubica Nikole Bojovića je poslije zločina pobjegao iz Srbije, ali njegovo ime je poznato srpskoj policiji i biće saopšteno javnosti do kraja iduće nedjelje, prenio je "Blic".

Izvor „Blica” navodi da su srpski policajci sa kolegama iz drugih zemalja u regionu zaokružili spisak aktera zločina od 29. aprila, kada je u Ulici carice Milice u centru Beograda ubijen mlađi brat Luke Bojovića.

Neka od imena sa spiska su pod rešetaka, ostali su pod prismotrom policije, i među njima je i osoba za koju se sumnja da je ispalila smrtonosne hice u Bojovića. Njihovo hapšenje očekuje se u narednih nekoliko dana - objašnjava sagovornik "Blica".

U okviru razbijanja plaćeničke grupe prekjuče je u Kragujevcu priveden i Pavle Opačić (33) iz Novog Sada. Inspektori MUP-a su u Kragujevcu pretresli i nekoliko lokacija na kojima je posljednjih dana bio Novosađanin.

U ulozi osumnjičenih za učešće u likvidaciji Bojovića prvo su se našli Slobodan Šaranović, brat ubijenog vlasnika kazina u beogradskom hotelu „Slavija” Branislava Šaranovića, njihov sestrić Miloš Delibašić i Ratko Koljenšić iz Nikšića.

Šaranović i Koljenšić uhapšeni su 24. jula u Budvi po zahtjevu tužioca za organizovani kriminal Srbije, a na osnovu raspisane međunarodne potjernice i molbe upućene za pružanje međunarodne pravne pomoći Tužilaštvu za organizovani kriminal Crne Gore. Oni su zajedno sa Delibašićem označeni kao organizatori i izvršioci zločina.

Po odluci Višeg suda u Podgorici, Šaranoviću i Koljenšiću je određen ekstradicioni pritvor, a Ministarstvo pravde Srbije podnijelo je zahtjev za njihovo izručenje.

Navodni motiv za Nikolino ubistvo je osveta njegovom bratu Luki za koga srpsko tužilaštvo tvrdi da je stao na čelo zemunskog klana nakon likvidacije Dušana Spasojevića i Mileta Lukovića 2003. Luka Bojović čeka ekstradiciju Srbiji iz Španije zbog optužbi za više ubistava i pokušaja ubistava.

Bonus video: