Fabrikant: Policajac nam je tražio 50 eura za ulazak u Crnu Goru

Informacija da je crnogorska policija prošle sedmice tražila mito engleskom političaru prilikom ulaska u zemlju juče je izazvala i komentare crnogorskih političara
102 pregleda 43 komentar(a)
Ažurirano: 04.08.2013. 14:23h

Član britanskog parlamenta i potpredsjednik Konzervativne stranke Majkl Fabrikant dopunio je juče na društvenoj mreži Tviter svoje svjedočanstvo o navodnoj korupciji crnogorskih graničnih policajaca.

Fabrikant je odgovarajući na znatiželju novinara “Vijesti” objavio da je crnogorski policajac tražio 50 eura mita, pozivajući se na riječi svoga vozača iz Hrvatske.

“Vozač je rekao da policajac traži 50 eura da nas propusti, ali moj hrvatski taksista mu je zaprijetio i rekao da će ga prijaviti”, napisao je Fabrikant.

Fabrikant je odgovarajući drugim tviterašima detaljnije opisao scenu na granici. Policajac je navodno prvo rekao da ljudi u kolima nemaju svu dokumentaciju, nakon čega ga je vozač pitao: “Koliko novca hoćeš”.

Informacija da je crnogorska policija prošle sedmice tražila mito engleskom političaru prilikom ulaska u zemlju juče je izazvala i komentare crnogorskih političara.

Britanski parlamentarac: Crnogorski policajci na granici su nam tražili mito >>>

Razgovor sa Tvitera (Foto: screenshot)

Poslanik Demokratskog fronta, Nebojša Medojević, juče je poslao više poruka Fabrikantu.

“Dobro došli u Crnu Goru. Podmićivanje naše Vlade može biti u cigaretama, nafti, drogi ili struji. Nedostatak gotovine nije problem”, napisao je Medojević.

On je, na konstataciju drugog korisnika: a Evropska unija hoće da ih primi, napisao da se neki evropski političari, tagujući Kacina (Jelko), Lajčaka (Miroslav) i Lipku (František), dobro razumiju u crnogorski model korupcije.

“Pitajte Čarlsa Tanoka za informacije o Crnoj Gori, on zna sve, ali nisam sigurtan da je spreman da prča o tome”, tvitovao je Medojević, na što mu je Fabrikant odgovorio da poznaje Čarlsa, da će razgovarati sa njim, ali da “ovo nije toliko ozbiljno”.

Tanok je izvjestilac Evropskog parlamenta za Crnu Goru.

Medojević poslao više poruka Fabrikantu (Foto: Luka Zeković)

“Dobro, nakon 24 godine iste vlasti korupcija je logična posljedica”, napisao je Medojević.

Fabrikant je prije nekoliko dana na svom Twitter nalogu napisao nekoliko poruka posvećenih odmoru u Crnoj Gori i Hrvatskoj, koji se neslavno završio.

Fabrikant je serijom tvitova opisao čime je sve bio nezadovoljan od petka 26. jula kada je stigao u Dubrovnik, pa u narednih nekoliko dana koje je proveo u Hrvatskoj i Crnoj Gori.

"Na granici crnogorska polcija tražila je mito da nas pusti unutra. Taksista je odbio. Dosta svađe na srpsko-hrvatskom. Konačno stižemo na destinaciju", napisao je Fabrikant.

Crnogorska policija navela je u saopštenju "Vijestima" kako će ispitati da li je svjedočenje britanskog poslanika tačno.

"Uprava policije će preduzeti mjere i radnje iz svoje nadležnosti radi provjere istinitosti tih navoda i utvrđivanja relevatnih činjenica u konkretnom slučaju" piše u odgovoru.

Galerija

Bonus video: