HRVATSKA PRVAK

Crnogorski strijelci 21. na Evropskom prvenstvu

Crnogorska streljačka reprezentacija zauzela je 21. mjesto na Evropskom prvenstvu u disciplini glineni golubovi – Trap, koje se protekle sedmice održano u njemačkom Zulu.
0 komentar(a)
Ažurirano: 27.03.2019. 22:21h

Crnogorska streljačka reprezentacija zauzela je 21. mjesto na Evropskom prvenstvu u disciplini glineni golubovi – Trap, koje se protekle sedmice održano u njemačkom Zulu.

Ekipa u sastavu Racković, Marković, Perišić je sa ukupno 334 pogotka (Racković 113, Marković 113, Perišić 108), u konkurenciji 24 ekipe Starog kontinenta, ostvarila plasman ispod očekivanja.

“Mora se istaći da je ovog puta konkurencija bila izuzetna obzirom da su nakon kvalifikacija na 125 meta tri strijelca bila izjednačena u vođstvu sa čak 124 od 125 pogodaka, dok se među sljedećom šestoricom (sa 122 pogotka) tražila preostala tri mjesta za finale i to putem dodatnog raspucavanja "golub za golub", navodi se u saopštenju Streljačkog saveza Crne Gore.

U finalu, na novih 15 meta, dominantno je trijumfovao Hrvat Josip Glasnović ispred svjetskog rekordera, Italijana Fabricija rezultatom 14:10.

Glasnović je takođe donio prevagu da Hrvatska, za koju su još nastupili Anton Glasnović i olimpijskim šampionom Cernogorac, odbrani evropski primat i u ekipnoj konkurenciji.

“Kod crnogorskih takmičara je bio primjetan nedostatak priprema za ovako iscrpljujuće i kvalitetno takmičenje, naročito kod Jovice Markovića koji je nakon prvog dana bio visoko plasiran (u prvih 25 na tabeli) sa odličnih 48/50 pogodaka, odnosno 24, 24 po serijama. Ipak, dva rezultata iznad minimalne olimpijske norme MQS mogu ovaj nastup naših reprezentativaca svrstati u solidne”, stoji u saopštenju Streljačkog saveza.