Tjelohranitelj kontroverznog Kotoranina pušten nakon saslušanja

Jovica Vukotić se u policijskim evidencijama vodi kao jedan od vođa tamošnjeg klana
360 pregleda 17 komentar(a)
policija, Foto: Uprava policije
policija, Foto: Uprava policije
Ažurirano: 03.08.2013. 16:16h

Kotoranin Marko Martinović, tjelohranitelj Jovice Vukotića, navodnog vođe kotorskog kriminalnog klana, uhapšen je oko 12 časova u Tivtu zbog nelegalnog posjedovanaj oružja.

On je nakon saslušanja u Osnovnom državnom tužilaštvu pušten.

Prema nezvaničnim saznanjima "Vijesti", Martinović je uhapšen nakon što je saobraćajna policija zaustavila i kontrolisala automobil u kojem se ovaj nalazio sa bratom Jovice Vukotića, Igorom.

Marko Martinović je zadržan u policijskom pritvoru, a oružje koje je policija pronašla kod njega oduzeto je i biće upućeno na vještačenje.

Jovica Vukotić se u policijskim evidencijama vodi kao jedan od vođa tamošnjeg klana, a njegovo ime često je pominjano u brojnim tučama i obračunima na crnogorskom primorju.

Prošlog ljeta Vukotić se sa svojim bratom Igorom i prijateljima Daliborom Đurićem i Jovanom Jovanovićem skrivao 13 dana, jer ih je tivatska policija tražila zbog sumnje da su bili umiješani u pucnjavi ispred diskoteke “Madam coco” kada je ranjen Dejan Deković (35).

Zbog nedostatka dokaza, tužilaštvo nije pokretalo istragu protiv njih, jer nije bilo čvrstih dokaza da je neko od ove grupe pucao na Dekovića.

Braća Vukotić, Jovanović i Đurić navodno se bave sumnjivim poslovima a zbog sukoba sa drugim klanovima sa primorja, nekoliko puta su bili i meta napada u Kotoru i Beogradu.

Bonus video: