Britanski parlamentarac: Crnogorski policajci na granici su nam tražili mito

Fabrikant je serijom tvitova opisao čime je sve bio nezadovoljan od petka 26. jula kada je stigao u Dubrovnik pa u Crnu Goru
165 pregleda 125 komentar(a)
Ažurirano: 03.08.2013. 07:47h

Član britanskog parlamenta i potpredsjednik Konzervativne stranke Majkl Fabrikant posvjedočio je da mu je crnogorska policija prošle sedmice, navodno, tražila mito prilikom ulaska u zemlju.

Fabrikant je na svom Twitter nalogu napisao nekoliko poruka posvećenih odmoru u Crnoj Gori i Hrvatskoj, koji se nedlavno završio.

Fabrikant je serijom tvitova opisao čime je sve bio nezadovoljan od petka 26. jula kada je stigao u Dubrovnik, pa u narednih nekoliko dana koje je proveo u Hrvatskoj i Crnoj Gori.

“Na granici crnogorska policija tražila je mito da nas pusti unutra. Taksista je odbio. Dosta svađe na srpsko-hrvatskom. Konačno stižemo na destinaciju”, napisao je Fabrikant.

Tvit u kojem Fabrikant opisuje iskustvo sa crnogorskom policijom

Crnogorska policija navela je u saopštenju “Vijestima” kako će ispitati da li je svjedočenje britanskog poslanika tačno.

“Uprava policije će preduzeti mjere i radnje iz svoje nadležnosti radi provjere istinitosti tih navoda i utvrđivanja relevatnih činjenica u konkretnom slučaju”, piše u odgovoru.

Crnogorska policija ima ambiciju da u ovom slučaju sarađuje sa kolegama iz inostranstva.

“Ukoliko to bude bilo potrebno, Uprava policije će se putem međunarodne policijske saradnje obratiti nadležnoj policijskoj službi u Velikoj Britaniji, radi prikupljanja dodatnih obavještenja u vezi sa navodnim događajem. Ako se utvrdi da su ti navodi tačni, preduzeće se dalje aktivnosti u skladu sa zakonom”, piše u odgovoru Uprave policije na pitanja “Vijesti”.

U međuvremenu, poznati britanski političar, vjerovatno neće po dobru pamtiti odmor u Hrvatskoj i Crnoj Gori. Osim crnogorskih graničara, imao je i drugih nevolja, uključujući i zdravstvene.

“Doletio u Dubrovnik u petak, uprkos potvrdi iz e-maila, u hotelu nijesu znali da ću doći. Nakon dva sata provedenih na vrućini obezbjeđena mi je soba”, napisao je Fabrikant.

U narednom tvitu piše da su sjutradan za njega trebali doći prijatelji iz Engleske, kako bi im se pridružio na odmoru u Crnoj Gori, ali da niko nije došao, pa je uzeo taksi.

“Granica između Crne Gore i Hrvatske zatvorena zbog velike gužve i toga što je ulazak Hrvatske u EU 1. jula doveo do dodatnih provjera na granici, što je opet izazavalo još veće zastoje”, “tvitnuo” je parlamentarac koji ima preko 12.600 pratilaca na popularnoj društvenoj mreži.

Njegovim nevoljama ni tu nije bio kraj, kada je sa društvom izašao da jede, pukao mu je kapilar u lijevom oku, zbog čega je morao prekinuti odmor.

“Nakon dva dana u Crnoj Gori i posjete crnogorskom optičaru, dobio sam savjet da idem kući, ne vidim ništa na lijevo oko”, napisao je britanski političar.

Galerija

Bonus video: