Advokat: Ajdini nema veze sa krađom

Reagovanje na policijsku informaciju o krađi u Mojkovcu
111 pregleda 0 komentar(a)
policija, Foto: Arhiva "Vijesti"
policija, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 02.08.2013. 08:06h

Pravni zastupnik Ajdina Ajdinija (57), kojeg policija sumnjiči da je sa Podgoričaninom Aleksandrom Radulovićem (39) počinio tešku krađu, rekao je juče “Vijestima” da njegov klijent nije u pritvoru, kako je “Vijestima” rečeno iz policije, već na slobodi.

On je, reagujući na policijsko saopštenje, u kojem piše da su Ajdini i Radulović, uhapšeni po lokalnoj potjernici, zbog sumnje da su Mojkovčaninu Dušanu Medojeviću ukrali oko 70.000 eura, rekao da se Ajdini, nakon poziva koji je dobio iz poliicje, sam javio inspektorima i da sa krađom nema ništa.

“Pozvali su ga iz poliicje i odmah je pošao u Odjeljenje bezbjednosti Mojkovac. Nakon toga, po nalogu tužioca sproveden je u Bijelo Polje, a drugi dan nakon njega sproveden je i Aleksandar Radulović, zbog osnovane sumnje da su počinili određeno krivično djelo. Tužilac je nakon sprovedene kvalitetne istrage, našao za shodno, da na osnovu prikuljene građe ne postoji pravni osnov za zadržavanje Ajdinija i nakon isteka pritvora od 48 časova pustio ga”, rekao je Banović.

Ajdinijev brat Enver, negirao je da njegov brat ima bilo kakve veze sa krađom u Mojkovcu, dodajući da će se to tokom postupka i dokazati.

On je “Vijestima” ispričao da se Ajdini, pod čudnim spletom okolnosti, našao u istom košu sa Radulovićem, kojeg policija sumnjiči da je osmislio i organizovao krađu više desetina hiljada eura.

Bonus video: