Crnogorski duo Krivokapić i Mihaljević na festivalu u Lankasteru

Vujadin Krivokapić je po drugi put bio gost na festivalu kamerne muzike Blue mountain
0 komentar(a)
Ana Mihaljević, Vujadin Krivokapić, Foto: Duško Miljanić, Duško Miljanić
Ana Mihaljević, Vujadin Krivokapić, Foto: Duško Miljanić, Duško Miljanić
Ažurirano: 02.08.2013. 15:24h

Crnogorski violinista Vujadin Krivokapić sinoć je nastupio u Lankasteru, u američkoj saveznoj državi Pensilvanija, u duetu sa pijanistkinjom Anom Mihaljević, sa kojom uspješno koncertira već godinama.

Vujadin Krivokapić je po drugi put bio gost na festivalu kamerne muzike Blue mountain (Chamber music festival Blue mountain).

Vujadin Krivokapić je rođen je 1976. godine u Dubrovniku. Osnovno i srednje muzičko obrazovanje stekao je u podgoričkom Školskom centru “Vasa Pavić“, u klasi prof. Vilija Ferdinandija. Diplomirao je na FMU u Beogradu u klasi prof. Dejana Mihajlovića, kod kojeg je 2001. godine završio i magistarske studije. Nakon toga, 2004. godine završio je dvogodišnje magistarske studije na Muzičkom fakultetu u Montrealu, u okviru “Universite de Montreal“, u klasi prof. Eleonore Turovsky kao stipendista Montrealskog Univerziteta. Akter je i pobjednik brojnih internacionalnih, nacionalnih i studentskih takmičenja. Do sada je ostvario značajan broj nastupa u zemlji i inostaranstvu, među kojima se izdvajaju solistički nastupi u salama “Claude-Champagne“ u Montrealu, Lee Foundation Theatre u Singapuru, Musikverein (Glaserner Saal) i Haus der Musik u Beču i velika scena CNP-a u Podgorici. Pored ovih održavao je solističke koncerte i u Italiji, Francuskoj, Austriji, Americi, Kanadi, Singapuru, Sloveniji i Hrvatskoj, a kao koncert-majstor ansambla “Crnogorski gudači” i Crnogorskog simfonijskog orchestra nastupio je na festivalima u Rusiji i Turskoj. Docent je na predmetu violina na cetinjskoj Muzičkoj akademiji.

Pijanistkinja Ana Mihaljević je nižu i srednju muzičku školu završila u Kotoru, a diplomu 2003. godine stekla je na Muzičkoj akademiji na Cetinju, u klasi istaknutog pijaniste i profesora Borisa Kraljevića. Dobitnik je prvih nagrada na državnim takmičenjima 1999. i 2001. godine. Pored kamernog i solističkog muziciranja, djeluje i kao profesor klavira u muzičkoj školi "Vida Matjan" u Kotoru.

Bonus video: