Kameron će snimiti tri nastavka "Avatara"

"Avatar" iz 2009. je film sa najvećom zaradom ikada od 2,8 milijardi dolara
68 pregleda 1 komentar(a)
Džejms Kameron, Foto: Beta/AP
Džejms Kameron, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 02.08.2013. 08:19h

Kanadski režiser Džejms Kameron snimiće tri nastavka filma "Avatar" koji će biti pušteni u bioskope u periodu od 2016. do 2018. godine, saopštio je Foks studio.

"Avatar" iz 2009. je film sa najvećom zaradom ikada od 2,8 milijardi dolara.

Kameron je, kako piše AFP, prvobitno planirao samo dva nastavka filma.

"U pisanju novih filmova shvatio sam da su "Avatarov" svijet, priča, likovi postali bogatiji nego što sam predvidio i bilo je jasno da dva filma nece biti dovoljna da ispričaju sve što želim", naveo je Kameron u saopštenju.

U filmu o vojniku paraplegičaru koji je poslat na fiktivnu planetu Pandora, poznatu po prirodnim bogatstvima, igrali su Sigurni Viver, Sem Vortington i Zoi Saldana.

Tri nastavka biće snimljena istovremeno a snimanje počinje 2014. godine. Premijere su najavljene za decembar 2016, 2017 i 2018. godine.

Kameron, koji je sam napisao "Titanik" i "Avatar", unajmio je četvoricu scenarista za ovaj projekat. Džos Fridman (Rat svjetova), Rik Džafa i Amanda Silver (novi nastavak Planete majmuna) i Šejn Salerno (Armagedon, Divljaci) radiće na nastavcima.

"Za nas u studiju nema većeg prioriteta i radosti od toga da omogućimo Džimu da nastavi i proširi svoju viziju svijeta 'Avatara'", rekao je direktor Foks filma Džim Đanopulos.

Magazin "Varajeti" piše da bi budžet za tri filma mogao da iznosi jednu milijardu dolara.

Bonus video: