nema dokaza

Dvije godine od ubistva Slavoljuba Mijatovića u Budvi: Ni traga od ubice

Kao moguć motiv su njegovi neraščišćeni privatni odnosi sa bivšim poslovnim partnerom
245 pregleda 3 komentar(a)
Slavoljub Mijatović, ubistvo, Foto: Vuk Lajović, Vuk Lajović
Slavoljub Mijatović, ubistvo, Foto: Vuk Lajović, Vuk Lajović
Ažurirano: 02.08.2013. 18:17h

 Ni nakon dvije godine od surove likvidacije Pljevljaka Slavoljuba Mijatovića, koji je ubijen u selu Vojniće iznad Miločera, policija nije rasvijetlila taj zločin.

Inspektori budvanske kriminalističke policije odmah su, nakon što je u noći 2. avgusta 2011. na seoskom putu pronađeno Mijatovićevo beživotno tijelo, izrešetano sa četiri metka, došli do glavnog osumnjičenog.

Istražitelji su kao moguć motiv za surovu likvidaciju vidjeli njegove neraščišćene privatne odnose sa bivšim poslovnim partnerom, sa kojim je sarađivao u Njemačkoj.

Te tvrdnje do danas nisu dokazane, a iz policije nijesu zvanično odgovorili da li je Mijatovićev nekadašnji prijatelj i dalje glavni osumnjičeni u istrazi.

Iz Uprave policije “Vijestima” je, na pitanja kada su posljednji put i koje radnje preduzeli u istrazi Mijatovićevog ubistva, odgovoreno da u kontinuitetu rade na rasvjetljavanju do sada nerasvijetljenih ubistava počinjenih na teritoriji Crne Gore.

“S ciljem rasvjetljavanja krivičnih djela ubistva počinjenih u prethodnom periodu na teritoriji Crne Gore, Uprava policije – Ministarstva unutrašnjih poslova Crne Gore ostvaruje intenzivnu međupolicijsku saradnju sa više inostranih policijskih službi. O konkretnim radnjama iz svoje nadležnosti koje UP preduzima na rasvjetljavanju nerasvijetljenih krivičnih djela ubistva za koje ste izrazili interesovanje u Vašem dopisu ne možemo detaljnije govoriti u ovom trenutku zbog nesmetanog vođenja istraga u vezi sa predmetnim krivičnim djelima”, piše u odgovoru.

Potpunom rasvjetljavanju Mijatovićevog ubistva, mogla bi pomoći i nedavno organizovana akcije srpske i crnogorske policije, koja je sprovedena u okviru istrage ubistva Nikole Bojovića, brata navodnog vođe zemunskog klana Luke Bojovića.

Tokom te akcije u Crnoj Gori i Srbiji uhpšeno je više osoba, a čelnici dvaju policija najavili su rasvjetljavanje nekoliko ubistava.

Tapkaju i za Bećirovićevim ubicom

Velika enigma za policiju je i ubistvo direktora hotela “Avala” Dragana Bećirovića, koji je takođe ubijen u Budvi, u proljeće 2011.godine ispred stambene zgrade u naselju Golubovina.

Uprkos tome što je tada sprovedena najveća policijska istraga, u okviru koje je ispitano više hiljada crnogorskih građana, uzeto više od 600 uzoraka krvi krvne grupe B, za koju se sumnja da pripada ubici, poslato na vještačenje 500 primjeraka pištolja 7,62, poznatijeg kao tetejac, iz koga je pucano na Bećirovića, iskontrolisani svi telefonski pozivi, gotovo sedam hiljada, koji su registrovani u Budvi kobne noći, rezultata još nema.

“Vijestima” iz Uprave policije nije odgovoreno da li su uzeti uzorci B + krvne grupe, koja je pronađena na mjestu zločina, kao što je bilo najavljeno, poslati na analizu u najsavremeniji evropski forenzički centar u Holandiji.

Preporučujemo za Vas