Mojkovac: Osumnjičeni da su iz frižidera ukrali oko 70.000 eura

Zbog sumnje da su opljačkali Dušana Medojevića uhapšeni Aleksandar Radulović (39) iz Podgorice i Ajdin Ajdini ( 57) iz Makedonije
66 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 01.08.2013. 08:23h

Podgoričanin Aleksandar Radulović (39) i Ajdin Ajdini ( 57) iz Makedonije, uhapšeni su zbog sumnje da su Mojkovčaninu Dušanu Medojeviću ukrali oko 70.000 eura.

Njima je, prema nezvaničnim informacijama iz Uprave policije, Osnovni tužilac u Bijelom Polju, nakon saslušanja, odredio pritvor.

Radulovića, koji je od ranije poznat policiji, i Ajdinija, policija sumnjiči da su u maju 2013. nagovorili maloljetnog Radulovićevog rođaka, da svom stricu Medojeviću, za kojeg su saznali da u kući čuva veću količinu novca, ukrade ključeve od kuće i preda ih Ajdiniju.

Nakon toga, kako su saopštili iz policije, Ajdini je kopirao ključeve, original vratio maloljetniku, a kopiju Raduloviću, koji je, par dana zatim, opljačkao Medojevića.

Policija je, tokom istrage došla do saznanja da je Ajdini te ključeve umnožio u Mojkovcu. To je, prema nezvaničnim informacijama bio trag koji je inspektore odveo do osumnjičenih. Navodno, otkrivanju lopova, pomogla je i izjava maloljetnika.

Prema nezvaničnim informacijama iz policije, Radulović je neko vrijeme prije krađe, intezivirao druženje sa Medojevićem, kako bi mu ovaj otkrio gdje čuva novac. Navodno, kada je saznao da oštećeni Mojkovčanin novac krije u frižideru, napravio je plan kako da se dočepa plijena.

Policija je tokom istrage o teškoj krađi, koju je Mojkovčanin prijavio početkom juna, došla do sumnje da je Radulović, sa iskopiranim ključevima, 3. juna ušao u Medojevićevu kuću i ukrao 46.750 švajcarskih franaka i 12.000 eura.

Mojkovačka policija je, piše u saopštenju Uprave policije, po prijavi krivičnog djela, preduzela “intenzivne policijske mjere i radnje”, koje su dovele do hapšenja Radulovića i Ajdinija.

Njih dvojica uhapšeni su u Podgorici, po potjernici koju je za njima raspisala mojkovačka policija.

Raduloviću je policija lisice na ruke stavila 30. juna, a Ajdiniju dan ranije.

Sagovornik “Vijesti” iz vrha Uprave policije ispričao je da su protiv Radulovića podnošene prijave zbog nasilničkog ponašanja, samovlašća, prijetnji, tuča...

Bonus video: