BALKANSKO PRVENSTVO

Juniori poraženi od Bugarske

Nakon dva kola, Rumunija je prva na tabeli sa pet bodova, Bugarska je druga sa četiri, treća je Crna Gora sa tri, a posljednja Grčka bez bodova
28 pregleda 1 komentar(a)
27.03.2019. 22:17h

Muška juniorska odbojkaška reprezentacija Crne Gore doživjela je prvi poraz na Balkanskom prvenstvu u Kladovu - nakon jučerašnje pobjede protiv Grčke, izabranici Srđana Popovića izgubili su večeras od Bugarske 3:0 (25:19, 25:23, 25:17), u drugom kolu grupe A.

Najbolji poenter u našoj selekciji bio je Jovan Delić sa 13 poena, Marko Vukašinović je dodao 10, Goran Bošković 9, Luka Babić 6, Rajko Strugar dva, te Vojislav Kostić 1.

U bugarskom timu ubjedljivo najbolji je bio Žulijen Gjorgijev sa 20 poena.

"Mislim da smo loše ušli u meč, prvi set smo olako prepustili protivniku, bez obzira što su oni igrali jako dobro, naročito na servisu, za koji mi nismo imali rješenja. U drugi set smo ušli dosta dobro, kao protiv Grčke, vodili smo 9:2 i 19:14, ali nismo imali, navjerovatnije, znanja da iskoristimo tu prednost, i rivali smo prepustili i drugi set. U trećem setu smo već psihološki pali, pa smo je na kraju Bugarska zabilježila glatku i potpuno zasluženu pobjedu. Imamo još šansi za polufinale, treba nam pobjeda protiv Rumunije da bismo bili najvjerovatnije drugi. Treba da se oporavimo od ovog poraza, i da u taj meč uđemo onako kako ova ekipa to može i treba. Iskreno se nadam da će to biti mnogo bolje nego večeras", rekao je selektor crnogorskih juniora Srđan Popović.

U prvom meču ove grupe, Rumunija je savladala Grčku 3:1 (25:16, 25:20, 22:25, 25:15).

Nakon dva kola, Rumunija je prva na tabeli sa pet bodova, Bugarska je druga sa četiri, treća je Crna Gora sa tri, a posljednja Grčka bez bodova.

Crna Gora sjutra (16 časova) igra protiv Rumunije.