Podgorica: Maloljetnik osumnjičen za više teških krađa

A.A. (16) se sumnjiči da je više puta opljačkao kuću u ulici Mirka Vešovića, kao i za pljačku u ulici Zmaj Jovinoj
0 komentar(a)
Provalnik, lopov, pljačka, krađa, Foto: 123rf.com
Provalnik, lopov, pljačka, krađa, Foto: 123rf.com
Ažurirano: 31.07.2013. 11:56h

Podgorička policija podnijela je izvještaj protiv A.A. (16) iz Podgorice, zbog osnovane sumnje, da je počinio više krivičnih djela teška krađa.

Kako je saopšteno iz Uprave policije, maloljetnik se sumnjiči da je iz kuće V.M. u ulici ulici Mirka Vešovića u Podgorici u više navrata ukrao veću količinu nakita, šest mobilnih telefona, novčanike, garderobu, muzički uređaj i alat.

"Policijski službenici su postupajući po prijavama odmah preduzeli mjere i radnje iz svoje nadležnosti na rasvjetljavanju događaja i identifikovali A.A. za kojeg se sumnja da je otuđio pomenute predmete. Naime, A.A. je, kako se sumnja, 4. jula iskoristivši odsustvo oštećene, preskočio betonsku ogradu dvorišta kuće i ušao u kuću kroz otvoren prozor, te otuđio šest mobilnih telefona, dva novčanika, više komada nakita, koje je kasnije, kako se sumnja, prodao i ustupio drugim licima u naselju Konik", navodi se u saopštenju Uprave policije.

Dodaje se da je A.A. 16. jula na isti način ušao u kuću odakle je, sumnja se, otuđio zlatni lanac sa priveskom.

"On je, sumnja se i 19. jula koristeći odsustvo vlasnice, prethodno preskočio betonsku ogradu dvorišta i obio ulazna vrata pomoćnog objekta i iz unutrašnjosti istog otuđio torbu sa alatom. A.A. je, kako se sumnja, 26. jula počinio još jednu tešku krađu takođe na štetu V.M., kojom prilikom je, kako se sumnja, iz kuće oštećene, u koju je ušao kroz otvoren prozor, otuđio garedorobu i muzički uređaj. Tom prilikom A.A. je, kako se sumnja, vršeći premetačinu u jednoj od soba, pocjepao umrlicu koja se nalazila na noćnom stočiću i pobacao ikone koje su se tu nalazile", navodi se u saopštenju.

A.A. se sumnjiči da je iz porodične kuće B.B. u ulici Zmaj Jovinoj ukrao dva mobilna telefona i više komada zlatnog nakita, koje je potom, prodao.

O događajima je obaviješteno nadležno državno tužilaštvo.

Policijski službenici su, u službenim prostorijama Centra bezbjednosti Podgorica, od A.A. u prisustvu njegovog zakonskog zastupnika –roditelja, prikupili obavještenja na okolnosti događaja.

Bonus video: