Novoviću četiri godine za ubistvo Ćemana

Sud nije prihvatio pravnu kvalifikaciju optužnice višeg državnog tužioca, da je Novović počinio krivično djelo - ubistvo s umišljajem, već je zaključio da se radi o ubistvu na mah
456 pregleda 9 komentar(a)
napadač, napadač nož, Foto: Shutterstock
napadač, napadač nož, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 31.07.2013. 09:31h

Apelacioni sud Crne Gore potvrdio je prvostepenu presudu taksisti Marinku M. Novoviću, koji je za ubistvo u prekoračenju nužne odbrane Senada Ćemana u Tivtu, osuđen na četiri godine zatvora.

U ponovljenom postupku, presudu u Višem sudu u Podgorici izreklo vijeće sutkinje Suzane Mugoše.

Ranijom presudom, krivično vijeće sutkinje Evice Durutović, osudilo je Novovića na sedam godina zatvora, jer je nožem na mah ubio Ćemana.

Sud nije prihvatio pravnu kvalifikaciju optužnice višeg državnog tužioca, da je Novović počinio krivično djelo - ubistvo s umišljajem, već je zaključio da se radi o ubistvu na mah.

Prema optužnici Ljiljane Lakić, zamjenika višeg državnog tužioca, Novović je 22. juna 2009. godine s umišljajem ubio Senada.

Okrivljeni je u sukobu sa Ćemanom, potegao nož, te sječivom dužine 10 centimetara, ubo oštećenog u gornji dio tijela, nanoseći mu teške tjelesne povrede u predjelu lijeve polovine čela, lijeve strane lakta, pazuha, lijeve slabine, te dvije rane u desnoj strani grudnog koša u dojkinom predjelu.

Nakon toga, kako piše u optužnici, on je pobjegao, a nož sakrio u kontejner u naselju Seljanovo kod Tivta.

Na suđenju, Novović je u odbrani, između ostalog, rekao da je bio napadnut. Okrivljeni je kazao da ranije nije poznavao Senada Ćemana, ali je naveo da je imao sukob s njegovim bratom od strica Admirom, kolegom taksistom zaposlenim u “Red taksiju”, gdje je i Novović radio.

Optuženi je naveo da mu je Admir uzimao mušterije i da je to radio, jer je Tivat njegov grad, opsovao mu majku i poručio da će ga iseliti iz Tivta.

Admir ga je, kako je Novović ispričao na suđenju, vrijeđao riječima: “Đe si seljačino iz Berana”.

Bonus video: