Četiri požara u Kotoru: Povrijeđena jedna osoba

"Na Svetom Stasiju gorio je veliki kontejner otpadnog materijala. Na mesari Golijanin zapalio se kamin..."
52 pregleda 0 komentar(a)
Kotor, požar, Foto: Ivana Komnenić
Kotor, požar, Foto: Ivana Komnenić
Ažurirano: 31.07.2013. 15:55h

U kotorskom naselju Dobrota na Krivoj ulici, danas oko 15 časova izbio je požar koji je zahvatio sprat porodične kuće Jadranke Vujić. Uzrok je eksplozija plinskog kuvala, a u požaru je povrijeđena jedna osoba koja je slomila ruku.

Član porodice Vujić, Goran kazao je Vijestima da je plinsko kuvalo iznenada buknuo i za minut bukvalno sve uhvatilo.

"Svi smo dobro, ne znam kolika je šteta, a to nije ni bitno. U kući su bili brat, mama, baba, koja je prilikom pada slomila ruku, i ja. Požarom je zahvaćen gotovo cijeli sprat", kazao je Goran Vujić.

Komandir kotorskih vatrogasaca Maksim Mandić, kazao je da je ovo danas četvrta intervencija u Kotoru.

"Ovdje je povrijeđena je jedna osoba. Riječ je o majci vlasnice kuće, koja je prilikom napuštanja objekta slomila ruku. Jedna mlađa osoba je doživjela šok. Nije bilo težih posljedica, intervencija je odrađena veoma brzo i požar je brzo stavljen pod kontrolu.Požar je gasila kompletna vatrogasna jedinica sa četiri vatrogasna vozila. Ovom prilikom apelujem da se ova vrsta plina odstrani iz upotrebe jer je riječ o veoma opasnoj napravi", kazao je Mandić .

Osim ove kotorski vatrogasci su gasili još nekoliko požara koji su izbili na objektima, što kako kaže Mandić nije uobičajena pojava ljeti, jer obično izbijaju požari na otvorenom i po šumama.

"Na Svetom Stasiju gorio je veliki kontejner otpadnog materijala. Zatim oko devet časova na mesari Golijanin zapalio se kamin zajedno sa elektromotorom koji izbaca dim. Ovaj požar prijetio je da zahvati cijeli objekat. Oko 11 sati gorjela je, pomalo neobično, i džakuzi kada u naselju Sveta Vrača. I ovdje su vatrogasci efikasno djelovali, pa nije bilo opasnosti ni po njih ni po civile", kazao je Mandić.

Bonus video: