Mladi poljski violinista oduševio publiku u Baru

Sa našim pijanistom Bojanom Martinovićem, Nadržecki je tehnički izvanredno odsvirao Frankovu sonatu za violinu i klavir u A duru, Ravelove “Cigane“ i Vaksmanovu “Karmen fantaziju“
0 komentar(a)
jaroslav Nadržecki, Bojan Martinović, Foto: Radomir Petrić
jaroslav Nadržecki, Bojan Martinović, Foto: Radomir Petrić
Ažurirano: 30.07.2013. 16:28h

Istaknuti svjetski violinista mlađe generacije Jaroslav Nadržecki iz Poljske, održao je preksinoć koncert za pamćenje u Dvorcu kralja Nikole u Baru i prema mišljenju stručne javnosti i oduševljene publike, riječ je o najupečatljivijem događaju na ovogodišnjem Barskom ljetopisu.

Sa našim pijanistom Bojanom Martinovićem, Nadržecki je tehnički izvanredno odsvirao Frankovu sonatu za violinu i klavir u A duru, Ravelove “Cigane“ i Vaksmanovu “Karmen fantaziju“, zbog čega je dva puta vraćan na bis.

Sjajni poljski violinista je do sada nastupao sa filharmonijskim orkestrima Londona, Hamburga, Viljnusa, Ciriha, Transilvanije, “Simon Bolivar“ i “Žorž Enesku“, Slovačkim radio-orkestrom, kamernim orkestrom Radio Poljske. Koncertirao je pored ostalih sala u Kremlju, “Kadogan“ u Londonu, Konzervatorijumima Sankt Peterburg i “Čajkovski“ u Moskvi, “Koncerthali“ u Beču... Angažovan je kao saradnik na predmetu violina na cetinjskoj Muzičkoj akademiji.

Večeras na platou ispred Dvorca kralja Nikole u 21 sat počinje autorsko veče Podgoričanke Tanje Bakić, koja na domaćoj literarnoj sceni slovi kao jedna od najdarovitijih pjesnikinja mlađe generacije, a uspješno se bavi i esejistikom, rok kritikom i književnim prevodilaštvom. Moderator večeri biće Milica Vukmanović-Jovanović, uz uvodno slovo urednice Mile Čordašević.

Bonus video: