TURNIR U IZRAELU

Racković objavio spisak za nastavak kvalifikacija

Rivali Crne Gore u Izraelu, osim domaćina, biće i Grčka, Mađarska, Letonija i Švajcarska. Kvalifikacioni turnir biće odigran u Izraelu od 2. do 6. oktobra.
1 komentar(a)
Ženska seniorska odbojkaška reprezentacija, Foto: Odbojkaški savez Crne Gore
Ženska seniorska odbojkaška reprezentacija, Foto: Odbojkaški savez Crne Gore
Ažurirano: 30.07.2013. 11:17h

Selektor odbojkašica Crne Gore Vladimir Racković danas je otkrio karte za Izrael, za drugu rundu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

Kako kaže, na širi spisak od 27 igračica je stavio, praktično, „sve sa čim raspolažemo”.

Već se, doduše, zna da zbog povreda na užem spisku za Izrael neće biti primačice servisa njemačkog Visbadena Ksenije Ivanović (nedavno je produžila ugovor i za narednu sezonu), koja je zbog problema sa desnim ramenom preskočila i prvu rundu kvalifikacija, te Jelene Šofranac.

Milica Tapušković, nekadašnja tehničarka Galeba, ne može da nastupi jer joj to ne dozvoljavaju pravila u američkoj koledž ligi, gdje trenutno nastupa.

Tanja Bokan, najbolja crnogorska odbojkašica i nova članica francuskog Kana, potvrdila je selektoru nastup u Izraelu, a na spisku je, poslije dužeg vremena, i tehničarka Maja Potpara. Djevojka koja je ponikla u Rudaru je nakon tri sezone u Luki Bar (2007. godine je bila najbolja odbojkašica Crne Gore) otišla u Sjedinjene Američke Države i do 2012. godine igrala na Douling koledžu u Njujorku. Prošlu sezonu je provela u Finskoj, u klubu Nurmon Jumi.

Osim Potpare, prvi put na Rackovićevom spisku su i Iva Vujošević, Danijela Đukić i Jelena Janković.

"Imamo veći izbor za uži spisak, a definitivno ćemo u Izraelu biti jači u odnosu na prvu rundu kvalifikacija", rekao nam je Racković, uz napomenu sa će spisak skratiti oko 10. avgusta, a pripreme će početi između 1. i 10. septembra.

Crna Gora je podsjećanja radi, u Igalu preskočila prvu rundu kvalifikacija, osvojivši 2. mjesto iza Hrvatske, a ispred Bosne i Hercegovine i Makedonije.

Osim domaćeg Izraela, rivali Crne Gore u drugoj rundi kvalifikacija za SP, od 2. do 6. oktobra, biće i Grčka, Mađarska, Letonija i Švajcarska.

Spisak

Tehničarke

Evgenija Milivojević

Marija Bojović

Marija Đonović

Milica Tapušković

Maja Potpara

Primačice servisa

Tatjana Bokan

Ksenija Ivanović

Dragana Peruničić

Jelena Cvijović

Milana Rovčanin

Danijela Džaković

Iva Vujošević

Srednje blokerke

Ana Otašević

Tijana Jakić

Marija Sandić

Jelena Rosić

Marija Milović

Andrea Laković

Korektorke

Neda Vujadinović

Nikoleta Perović

Jelena Šofranac

Libera

Ana Raičević

Dragana Vulević

Danijela Đukić

Natalija Milivojević

Jelena Janković

Preporučujemo za Vas