Policija pronašla pušku, metke i eksploziv kod osumnjičenog za ubistvo Nikole Bojovića

Srpska i crnogorska policija vjeruju da je Šaranović okupio Koljenšića i Delibašića i organizovao Bojovićevo ubistvo, kako bi osvetio brata
228 pregleda 26 komentar(a)
Ratko Koljenšić, Foto: Savo Prelević
Ratko Koljenšić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 30.07.2013. 15:58h

U dvije kuće, koje je koristio uhapšeni Ratko Koljenšić (36), jedan od osumnjičenih za organizovanje ubistva Nikole Bojovića, inspektori su pronašli eksploziv, veću količinu municije, pušku, više mobilnih telefona i SIM kartica.

Danilovgradska policija je, nastavljajući aktivnosti na rasvjetljavanju ubistva Bojovića, brata vođe zemunskog klana Luke Bojovića, pretresala Koljenšićeve kuće u selima Gorica i Sretnja u Danilovgradu.

Lovačka puška karabin „CZ“, 370 metaka različitih kalibara, eksploziv, telefoni i SIM kartice vještačiće se u Forenzičkom centru u Danilovgradu.

Direktor srpske polciije Milorad Veljović juče je rekao “Vijestima” da se saradnja crnogorske i tamošnje policije nastavlja i ponovio da će uskoro objelodaniti ko je sve bio na spisku za likvidacije.

Koljenšića je uhapšen 24. jula u Sutomoru, a ne kako su prve nezvanične informacije govorile u Budvi. Istovremeno u danilovgradskom naselju Ždrebaonik, inspektori i pripadnici elitnih policijskih jedinca, lisice na ruke stavili su Slobodanu Šaranoviću (74), za kojeg je takođe prva informacija govorila da je uhapšen u Budvi.

Oni su uhapšeni u akciji srpske i crnogorske policije, po crvenoj Interpolovoj potjernici, zbog sumnje da su sa Beograđaninom Milošem Delibašićem organizovali i izveli Bojovićevo ubistvo, ali i planirali niz likvidacija u Crnoj Gori i Srbiji.

Sudija im je nakon saslušanja odredio ekstradicioni pritvor.

Srpska i crnogorska policija vjeruju da je Šaranović okupio Koljenšića i Delibašića i organizovao Bojovićevo ubistvo, kako bi se osvetio za smrt svog brata Branislava Brana Šaranovića, koji je ubijen u oktobru 2009. godine u Beogradu.

Šaranović je nakon ubistva brata nudio i veliki novac za saznanja o ubicama svog brata. Trojka uhapšena u Crnoj Gori, navodno je napravila plan i za Luku Bojovića, koji je neformalno dovođen u vezu sa Branislavovim ubistvom, kojega je surovo kaznila bratovljevom smrću.

Prema nezvaničnim informacijama, policija je došla do dokaza da je po nalogu Šaranovića zločin navodno organizovao Delibašić, a da je smrtonosne hice ispalio Koljenšić koji je imao i pomagača, koji još nije identifikovan. Delibašić, Koljenšić i njegov pomagač, poslije ubistva pobjegli su u Crnu Goru, a Šaranović im je, navodno, isplatio po 15.000 eura.

Srpska policija 23. jula kolegama u Crnoj Gori poslala je zahtjev i za izručenje Delibašića, koji se od 16. jula, kada je uhapšen u Budvi, nalazi u Istražnom zatvoru u Spužu. Istog dana, kada je on uhapšen, policija je privodila i Koljenšića.

Iz Uprave policije juče je saopšteno da se zajednička sinhronizovana akcije policija dviju država sprovodi i zbog prikupljanja dokaza u vezi sa rasvjetljavanjem ubistva Miloša Vidakovića, koji je likvidiran 2. jula u Budvi.

Direktor srpske polciije Milorad Veljović juče je rekao “Vijestima” da se saradnja crnogorske i tamošnje policije nastavlja i ponovio da će uskoro objelodaniti ko je sve bio na spisku za likvidacije.

Sagovornik “Vijesti” iz vrha srpske policije ranije je rekao da je na spisku uhapšenih bio i Baranin Luka Đurović, navodni vođa najjačeg barskog kriminalnog klana.

Klan, koji vodi Đurović, drži primat u Baru, a policija vjeruje da je po hijerarhijskom uređenju, broju članova, vezama u inostranstvu ali i finansijskoj moći njegova grupa najorganizovanija i najjača. Đurović se godinama u medijima povezuje sa Lukom Bojovićem, a nekoliko likvidacija širom regiona pripisuje se upravo njemu. Često je pominjan kao desna ruka Bojovića.

Bonus video: