Nastavak tradicije: Džon Vilijams komponuje nove "Ratove zvijezda"

Poznati kompozitor kazao je da mu je čast raditi na muzici za potrebe novih nastavaka poznate filmske franšize
1 komentar(a)
Džon Vilijams, Foto: Commons.wikimedia.org
Džon Vilijams, Foto: Commons.wikimedia.org
Ažurirano: 29.07.2013. 11:00h

Kompozitor Džon Vilijams, Oskarovac koji je komponovao muziku za svih šest epizoda naučno-fantastične sage "Ratovi zvjiezda", kazao je da mu je čast što će imati priliku da radi na muzici za potrebe novih nastavaka poznate filmske franšize.

Ketlin Kenedi, predsjednica kompanije "Lukas film," potvrdila je vijest o Vilijamsovom angažovanju.

"Doručkovala sam prošlog petka sa jednim od vrlo bitnih ljudi u našoj filmskoj porodici, čovjekom koji je potpuno posvećen radu na "Epizodi VII". Njegovo ime je Džon Vilijams, i njegova muzika je za serijal jako važna i naježim se svaki put kada čujem tonove iz nekog od filmova" rekla je ona.

U intervjuu za starwars.com, kompozitor je najavio da će iskoristiti i muziku iz prethodnih epizoda, prenosi BBC.

"Nisam imao priliku da pročitam scenario, tako da još uvijek nisam upoznat sa pričom, ali siguran sam da će biti povezana sa dosadašnjim ostvarenjima, pa ću tako moći i iskoristiti neke od do sad komponovanih tema," kazao je Vilijams.

Poznati kompozitor je tokom šest decenija karijere osvojio pet Oskara, bio nominovan četrdeset puta, a osim rada na "Ratovima zvijezda" je komponovao muziku za filmove o Indijani Džounsu, radio muziku za "Linkoln", ali i ostvarenja kao što su "ET", "Ajkula", "Spašavanje redova Rajana", i "Supermen".

"Epizoda VII" će se u bioskopima pojaviti 2015. godine

Bonus video: