Budva: Vučjak tučen letvom do smrti, porodica Zec užasnuta

"Bobi je bukvalno proteklih pet godina, od kada ga uzgajamo, bio kao član porodice. Pitam se kakav je to um koji može ovo da uradi"
233 pregleda 71 komentar(a)
Ažurirano: 29.07.2013. 07:11h

Starobudvanska porodica Zec prijavila je policiji brutalno prebijanje njihovog rasnog vučjaka, koji je od zadobijenih povreda uginuo. Ovo je samo jedan u nizu slučajeva ubijanja pasa u Budvi i netolerancije ljudi na životinje.

„Mnogi me pitaju zbog čega uopšte želim da ovo iznesem u javnost - jer želim da se zna ko je mogao da uđe na naše privatno imanje u selu Pobori, dođe do dijela gdje je bio pas, i velikom letvom ga na smrt prebije dok je bio vezan. On je bukvalno proteklih pet godina, od kada ga uzgajamo, bio kao član porodice. Pitam se kakav je to um koji može ovo da uradi“, započela je priču Marina Zec – Vidaković navodeći da je pas, koga su zvali Bobi, bio pedigrirani pas, osvajač brojnih nagrada.

Ona navodi da je vučjak uzgajan u njihovom stanu, ali da ga je zbog širine preselila u Pobore, gdje je imao više prostora i svoju kućicu.

Napravljeno nasilje u privatnom posjedu: Marina Zec

„Djeca i ja smo ga stalno gore posjećivali, a tu živi i moj otac. Bio je jedan dobro odgajan pas, redovno vakcinisan, i njegovan. Pravi primjerak njemačkog ovčara. Ali očigledno, sve je to nekome smetalo. Prije dvije sedmice moj otac je već primjetio da sa njim nešto nije u redu, jer se lošije kretao na zadnje noge. Mislio je da ga slučajno neko nije automobilom udario, jer nerijetko je, kada je bio pušten u dvorištu, lajao na automobile koji prolaze. Odmah sam ga odvela kod veterinara, i dobio je terapiju antibioticima. Mislila sam da će mu biti bolje i tako je bilo par dana. Počeo je da se oporavlja, ali mi je tata iznenada javio da mu je mnogo loše“, ispričala je Marina.

Ona je navela da je svog psa zatekla kako ne može da hoda, potpuno utučenog.

„Otac mi je tek onda priznao da je pored psa našao veliku krvavu letvu. Zvali smo policiju i sve prijavili. To je klasični upad na nečiji posjed. Pitam se da li u ovoj državi postoje zakoni kojima se štite životinje. Nije mi jasno da neko nemoćnu životinju tuče dok je vezana. Bio mi je dio porodice, porastao je sa mojom djecom. I šta sada, svako kome se prohtje može da upadne u bilo čiju kuću i ubije mu kućnog ljubimca, zato što mu se nešto ne dopada“, kazala je Marina.

Galerija

Bonus video: