Hamilton: Jedna od najvažnijih pobjeda u karijeri

“Ovo je vjerovatno jedna od najvažnijih pobjeda u karijeri, pošto sam prešao u novi tim. Ne mogu biti srećniji i nadam se da će biti još pobjeda”, rekao je Hamilton
0 komentar(a)
Luis Hamilton, Foto: Beta/AP
Luis Hamilton, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 28.07.2013. 18:42h

Vozač Mercedesa Luis Hamilton izjavio je da mu je današnja pobjeda u trci Formule 1 za Veliku nagradu Mađarske vjerovatno jedna od najvažnijih u karijeri.

Hamilton je danas četvrti put u karijeri slavio na stazi Hungaroring, ali i zabilježio prvi trijumf za svoj novi tim, Mercedes.

“Ovo je vjerovatno jedna od najvažnijih pobjeda u karijeri, pošto sam prešao u novi tim. Ne mogu biti srećniji i nadam se da će biti još pobjeda”.

“Morali smo naporno da radimo za ovaj trijumf, ali ako smo u Budimpešti uspjeli da obavimo dobar posao sa gumama, to možemo na svakoj drugoj stazi”, rekao je Hamilton posle trke.

Hamilton se nakon 22. pobjede u karijeri nalazi na 4. mjestu u svjetskom šampionatu vozača, sa 48 bodova zaostatka za aktuelnim šampionom i trenutnim liderom, Sebastijanom Fetelom.

“Moja ekipa je obavila nevjerovatno dobar posao, sinoć smo dugo pripremali trku i nadali smo se da će gume izdržati. Nismo mogli ni da zamislimo da ćemo proći ovako dobro. Osjećam se neverovatno, a moram i da zahvalim navijačima na podršci”, rekao je Hamilton.

“Danas sam bio gladan pobede, dao sam sve od sebe. Uglavnom se zaglavim 'u saobraćaju', ali sada sam ulazio u svaki duel”, dodao je svjetski prvak iz 2008. godine.

Vozač Lotusa Finac Kimi Raikonen rekao je da je zadovoljan 2. pozicijom, ali da je loš rezultat u kvalifikacijama (6. mesto) doprinio današnjem rezultatu.

“U subotu sam u kvalifikacijama otežao sebi život, pa sam danas to i platio. Imao sam dobro vozilo, dva puta sam išao u boks, bio sam skoro izjednačen sa Sebom (Sebastijan Fetel)”, rekao je Raikonen.

“Ekipa je dobro radila, sve je bilo dobro, ali na žalost, juče nije bio naš dan, inače bismo se danas borili za pobjedu”, dodao je on.

Raikonen je u završnici morao da čuva 2. mjesto od Fetela.

“Gume su bile dobre na kraju i nimalo nisam sumnjao da ću ostaviti Sebastijana za sobom”, rekao je Raikonen.

Trostruki uzastopni svjetski šampion nije potpuno zadovoljan trkom u Budimpešti.

“Ovo nije bila naša najbolja trka. Start je bio težak, mislili smo da možemo na početku da stignemo Luisa mekim gumama. Oštetio sam prednje krilo bolida, što naravno nije pomoglo”.

“Pokušao sam da ostanem u trci i borim se sa Kimijem. Nisam mogao da ga stignem na ravnini. Željeli smo više u današnjoj trci”, rekao je as Red Bula.

Fetel je razgovarao sa Raikonenom o stilu vožnje u završnici trke.

“Rekao sam Kimiju da nisam srećan zbog načina njegove vožnje, a on se smijao. Ali, to je trkanje”, rekao je Fetel.

Bonus video: