Šaranović ostaje u pritvoru

Srpska i crnogorska policija vjeruju da je Šaranović organizovao ubistvo Nikole Bojovića, kako bi se osvetio za smrt svog brata Branislava Šaranovića
126 pregleda 8 komentar(a)
Slobodan Šaranović, Foto: Vesko Belojević
Slobodan Šaranović, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 27.07.2013. 14:28h

Vanraspravno krivično vijeće Višeg suda u Podgorici odbilo je kao neosnovanu žalbu branioca okrivljenog Slobodana Šaranovića, advokata Borivoja Đukanovića, da mu se ukine ekstradicioni pritvor.

Šaranović i Ratko Koljenšić iz Nikšića uhapšeni su u akciji srpske i crnogorske policije zbog sumnje da su sa Beograđaninom Milošem Delibašićem organizovali i izveli ubistvo Beograđanina Nikole Bojovića, brata vođe “zemunskog klana” Luke Bojovića.

Advokat Nikola Medojević je uložio žalbu zbog određivanja ekstradicionog pritvora Koljenšiću.

Srbija je poslala i potjernicu za Delibašićem, koji se nalazi u Spužu jer mu je policija pronašla pištolj tokom hapšenja u Budvi. Njega traže jer vjeruju da je on usmrtio Bojovića.

Šaranović je nakon ubistva brata nudio i veliki novčani iznos za saznanja o ubicama svog brata, a sve policijske indicije ukazivale su da je taj zločin organizovao vođa “zemunskog klana”

Advokat dodaje da je kao još jedan razlog za pritvaranje Koljenšića, opasnost od bjekstva, jer je između ostalog, istaknuto da “Koljenšić u Crnoj Gori živi na dvije lokacije” u sezoni radi u Budvi, a inače u mjestu prebivališta Nikšiću, što se logički može jedino ocijeniti kao simulacija postojanja pritvorskog osnova, u nedostatku stvarnih razloga.

Policije vjeruju da je Šaranović platio ubicama, a da je 29. aprila 2013. uhapšeni Beograđanin Miloš Delibašić usmrtio Nikolu Bejovića u centru tog grada

Srpska i crnogorska policija vjeruju da je Šaranović organizovao ubistvo Nikole Bojovića, kako bi se osvetio za smrt svog brata Branislava Šaranovića koji je ubijen 8. oktobra 2009. u Beogradu.

Šaranović je nakon ubistva brata nudio i veliki novčani iznos za saznanja o ubicama svog brata, a sve policijske indicije ukazivale su da je taj zločin organizovao vođa “zemunskog klana”.

Policije vjeruju da je Šaranović platio ubicama, a da je 29. aprila 2013. uhapšeni Beograđanin Miloš Delibašić usmrtio Nikolu Bejovića u centru tog grada.

Hapšenjem ove grupe policije vjeruju da su spriječili i likvidaciju vođe barskog klana Luke Đurovića, ali i još jednog Baranina i Kotoranina.

Bonus video: