Roganović plesao do titule

Dragan Roganović jednoglasno je savladao stamenog Gorana Milenkovića (99:92, 98:93, 98:92), za prvi šampionski pojas - silver sveslovenskog prvaka srednje kategorije u WBC verziji
127 pregleda 4 komentar(a)
Ažurirano: 26.07.2013. 23:18h

Sjajnom taktikom kao da iza sebe ima na desetine mečeva, koristeći prednost u brzini i tehnici, Cetinjanin Dragan Roganović jednoglasno je savladao stamenog Gorana Milenkovića iz Srbije (99:92, 98:93, 98:92), za prvi šampionski pojas - silver sveslovenskog prvaka srednje kategorije u WBC verziji.

Iako je tokom sedam rundi u prosjeku primao po jedan lakši udarac, a s druge strane je raznovrsnim napadima ubjedljivo sticao prednost, popularnog Roga je jedna neopreznost mogla skupo da košta - sredinom osme runde, snažni Milenković je kaznio Roganovića, koji je bespotrebno uslišio želju publike da krene u otvoreni obračun.

Sijevnuo je desni kroše, koji je pokosio Roganovića, ali se Cetinjanin oporavio i brzim prednjim lijevim direktom držao Milenkovića na odstojanju do 10. runde. Tada je serijama udaraca besomučno pogađao rivala za pobjedu, uz ovacije publike na Ljetnjoj pozornici.

"Presrećan sam zbog titule i načina na koji sam do nje došao. Pribojavao sam se dužine meča, pošto nikada prije nisam bokovao duže od šest rundi, ali se pokazalo da četiri mjeseca priprema sa trenerima Dejanom Popovićem i Perom Vujovićem, koje je omogućio gradonačelnik Aleksandar Bogdanović, nisu bile uzaludne".

"Izdržao sam taj razorni udarac, koji sam dozvolio, iako da sam znao da je Milenković nokauter. Ponijela me je na trenutak reakcija publike, uz varljivu nemoć rivala, koji je umalo iskoristio jedinu šansu".

"Ipak, bio sam mnogo bolji u devet od 10 rundi i zasluženo sam došao do pojasa. Zahvaljujem se i publici na podršci, ali i rivalu na boksu bez niskih i „prljavih” udaraca", kazao je Roganović nakon šeste pobjede u profi ringu, u kojem ima i jedan neriješeni meč.

A da je publika gledala neuobičajenu predstavu, odnosno boks bliži borbama u olimpijskom boksu, potvrđuje podatak da su borci u prvi klinč ušli u 6. rundi, nakon promašaja Roganovića.

On je znao da iskoristi duže ruke, bolje i brže kretanje da lijevim direktima konstantno pogađa rivala. Znao je Roganović i da često iznenadi desnim krošeom ili sjajnim lijevim aperkatom.

S druge strane, Milenković je igrao na kartu neiskustva Roganovića u dugačkim mečevima da u završnim rundama iskoristi umor i zada strahovit udarac. I dočekao je, ali je Roganović bio svjež i neistrošen i izdržao je siloviti napad.

Milenkoviću je ovo prvi poraz u karijeri, u kojoj je slavio u svih šest prethodnih mečeva, tri puta nokautom.

Održane su i četiri uvodne borbe. Podgoričanin Slavko Marković je prekidom u 2. rundi dobio i drugu profi borbu, protiv Novosađanina Bojana Žarkova u srednjoj kategoriji. Ostale borbe bile su amaterske, u prvoj pionirske konkurencije bilo je neriješeno između boksera BK Podgorica, Stefana Savkovića i Nenada Markovića.

Bez pobjednika je okončan i juniorski meč Nikole Grgurovića (BK Podgorica) i Armina Sinanovića (Max, Prijepolje), da bi u trećoj Marko Božović sjajnim nokautom riješio borbu protiv Mirze Đuhića iz Prijepolja.

Galerija

Bonus video: