NAPUSTIO BUDUĆNOST

Ječmenica u Budvanskoj rivijeri

"Sviđa mi se projekat koji Budvani prave ove sezone, tako da smo se lako dogovorili oko saradnje", kaže za “Vijesti” 23-godišnji Ječmenica
106 pregleda 0 komentar(a)
Ivan Ječmenica, Foto: Luka Zeković
Ivan Ječmenica, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 27.03.2019. 22:12h

Iako je imao još godinu ugovora sa Budućnošću, Ivan Ječmenica je promijenio sredinu, i prešao u redove „najljućeg rivala“ – reprezentativni srednji bloker je postigao dogovor sa podgoričkim klubom, koji napušta nakon dvije sezone, a sa Budvanskom rivijerom je potpisao trogodišnji ugovor.

"Hvala Budućnosti i svim ljudima u klubu na izuzetnoj saradnji u prethodne dvije sezone. Teška je situacija u Budućnosti, pa smo našli zajednički jezik i rastali se. Sa druge strane, Budvanska rivijera je veliki izazov za mene, imaću priliku prvi put u karijeri da igram Ligu šampiona. Sviđa mi se projekat koji Budvani prave ove sezone, tako da smo se lako dogovorili oko saradnje", kaže za “Vijesti” 23-godišnji Ječmenica, visok 202 cm, koji je odbojkaški ponikao u rodnim Pljevljima, a pažnju Budućnosti je skrenuo igrama u Studentskom centru.

Ječmenica je drugo pojačanje Budvanske rivijere u ovom prelaznom roku, nakon Aleksandra Milivojevića. Budvani, tako, slijede višegodišnji primjer rukometašica Budućnosti, jer su uspjeli da u ekipi okupe veliki broj reprezentativaca.

Osim Ječmenice i Milivojevića, u Budvanskoj rivijeri je trenutno još pet članova crnogorske selekcije, Milan Marković, Ivan Rašović, Marko Vujović, Vojin Ćaćić i Rade Papović.

Od reprezentativaca, budvanski klub je napustio Božidar Ćuk…

"Imamo dosta igrača iz reprezentacije i mislim da je to olakšavajuća okolnost, da ćemo se uigrati na vrijeme i ove godine napraviti pomak u Ligi šampiona. Grupa nije prejaka, Rešovija je favorit, ali sve je moguće. Rekao bih da dosta zavisi od nas", dodao je Ječmenica, koji je prošao sve reprezentativne selekcije.