Sutkinja Valetina Pavličić će dalje suditi u slučaju "Zavala"

Jedan od optuženih, Dragan J. Marović, bivši potpredsjednik Opštine Budva, zatražio je 9. jula izuzeće sutkinje Pavličić, jer sumnja u njenu nepristrasnost
72 pregleda 2 komentar(a)
afera Zavala, Foto: Savo Prelević
afera Zavala, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 26.07.2013. 14:31h

Predsjednik Višeg suda u Podgorici Mušika Dujović odbio je kao neosnovan zahtjev optuženog Dragana J. Marovića za izuzeće sutkinje Valentine Pavličić, tako da će ona i dalje suditi u predmetu “Zavala”, saopštila je Irena Šofranac Nedović iz PR službe Višeg suda.

Dragan J. Marović, bivši potpredsjednik Opštine Budva, optužen u procesu “Zavala”, prije nego je počeo ponovljeni sudski proces, zatražio je 9. jula izuzeće Pavličić, jer sumnja u njenu nepristrasnost. On smatra da je sudija u toku prethodnog postupka počinila niz povreda postupka i da je pristrasno vodili taj postupak na njegovu štetu.

Sutkinja Valentina Pavličić je za zloupotrebu službenog položaja, osudila Rajka Kuljaču na pet, a Marovića na četiri godine zatvora, jer su kao rukovodioci opštine oštetili opštinski budžet za 821.599 eura i tako pribavili imovinsku korist preduzeću “Zavale invest”, (čiji je suvlasnik bio potpredsjednik DPS-a Svetozar Marović), koje je sagradilo fabriku za preradu morske vode. Apelacioni sud je predmet vratio nazad na ponovno suđenje.

Dio presude je potvrđen, i to ruskoj državljanki Nataliji Panini, izvršnoj direktorici "Zavale invest" kojoj se sudilo u odsustvu, optuženoj za utaju poreza i doprinosa, jer nije prijavila Poreskoj upravi zakonito stečeni prihod. Na taj način ona je oštetila budžet za 978.500 eura.

Bonus video: