Rambo sprema feštu za Noć kulture u Herceg Novom

Organizatori najavljuju da će se na preko 15 lokacija širom Starog grada smjenjivati muzički, likovni i scenaski programi
59 pregleda 3 komentar(a)
Ažurirano: 26.07.2013. 10:10h

Noć kulture - manifestacija koja se bavi promocijom kulturne baštine i savremenog umjetničkog stvaralaštva u Herceg Novom, biće održana 27. jula od 21 čas do dva sata u nedjelju ujutro.

Manifestacija će početi večeras tradicionalnim koktelom u Ateljeu Luke Tomanovića gdje je otvorena izložba skulptura i crteža Željka Reljića. Poslije toga na bazenu na Škveru koncert će održati Rambo Amadeus. Idejnu i izvršnu produkciju potpisuje NVO “Furešti“.

"Spektakl na Škver" zapravo je želja da u rodnom gradu, na mjestu gdje sam odrastao, i gdje boravim svakog ljeta, napravim pravu lokalnu "Feštu" na koju sam pozvao sve moje prijatelje iz djetinjstva, sve ljude sa kojima sam odrastao, da pogledaju šta ja to zapravo godinama radim. Takođe, u programu će učestvovati i nekoliko umjetnika iz Herceg Novog koji su imali presudan uticaj na moj rad, pa očekujem da će publika, kako ona lokalna, domaća, tako i turisti koji su se zatekli u gradu, bezrezervno uživati u prekrasnom ambijentu plivališta Jadran, u srcu naše gradske luke, za koju me vezue bezbroj uspomena”, najavio je Antonije Pušić - Rambo Amadeus.

Noć kulture će na Trgu Mića Pavlovića, otvoriti Marina Jovićević, generalna konzulka Republike Srbije u Herceg Novom, a nakon toga će operska pjevačica Ketrin Hataja izvesti “Ljudski glas”, po tekstu Žana Koktoa.

Organizatori najavljuju da će se na preko 15 lokacija širom Starog grada smjenjivati muzički, likovni i scenaski programi.

Prva Noć kulture održana je 2010. godine, na više od 25. lokacija širom Herceg Novog i okupila je preko 10.000 posjetilaca. Prošlogodišnja Noć kulture, koja je održana na dvadeset lokacija sa ciljem da animira čitav grad okupila je preko 10.000 posjetilaca.

Pored mnogobrojnih izložbi, performansa i odlične atmosfere, program su upotpunili brojni muzički događaji, prateći sadržaji i pozorišni izrazi. Herceg Novi je postao velika otvorena galerija, a umjetnost u neposrednom kontaktu sa hercegnovskom publikom i turistima.Pokrovitelji Noći kulture 2013. godine su Opština Herceg Novi i TO Herceg Novi.

Bonus video: