Konjević: Tajna je da li je Šarić bio pod tajnim nadzorom

Miljanić je kazao da Konjević ne želi da saopšti da li su nad Šarićem sprovođenje mjere tajnog nadzora, jer bi se saznalo kako je napustio Crnu Goru u toku akcije Balkanski ratnik
3 komentar(a)
Ažurirano: 25.07.2013. 13:11h

Ministar unutrašnjih poslova, Raško Konjević, nije saopštio da li su nad odbjeglim Pljevljakom Darkom Šarićem sprovođene mjere tajnog nadzora 2009. i 2010. godine. Konjević je odgovarajući na poslaničko pitanje Zorana Miljanića, koga je interesovalo da li su nad Šarićem sprovođene mjere tajnog nadzora 2009. i 2010. godine, kazao da je taj podatak tajna.„Podatak o tome da li se protiv neke osobe sprovode mjere tajnog nadzora je tajna i kao takav se mora koristiti isključivo u skladu sa Zakonom o tajnosti podataka. Imate priliku da na Odboru za bezbjednost postavite to pitanje i dobićete odgovor“, rekao je Konjević.

Miljanić je kazao da Konjević ne želi da saopšti da li su nad Šarićem sprovođenje mjere tajnog nadzora, jer bi se, kako je naveo, onda saznalo kako je Pljevljak napustio Crnu Goru u toku akcije Balkanski ratnik. Obrad Gojković iz Socijalističke narodne partije (SNP) pitao je Konjevića koje aktivnosti je MUP preduzeo poslije afere kupovine ličnih karata na izborima u Herceg Novom, da bi se procesuirale osobe koje su, kako je kazao “od optuženih označene kao organizatori ovog krivičnog djela”.Konjević je saopštio da je Uprava policije (UP) podnijela četiri krivične prijave protiv 11 osoba zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili krivična djela povrede slobode i opredjeljivanja pri glasanju.„UP ne raspolaže saznanjima da se ijedna od osoba protiv kojih su podnijete prijave tim povodom nalazi u bjekstvu, niti je dobijen zahtjev od suda za raspisivanje potjernice za bilo kim“, kazao je Konjević.Konjević je, odgovarajući na pitanje Snežane Jonice iz SNP-a, kazao da je crnogorsko državljanstvo od primjene novog zakona u toj oblasti od 2010. do jula ove godine prijemom dobilo 85 osoba. Konjević je rekao da je 16 osoba dobilo crnogorsko državljanstvo na osnovu propisa koji predviđa da su to ljudi od posebnog značaja za državni, naučni, privredni, kulturni, ekonomski ili sportski interes države.„Od predsjednika države Ministarstvo je dobilo jedan predlog za prijem u državljanstvo, od premijera 18 predloga, a državljanstvo dobilo 14 osoba, od predsjednika parlamenta resor je dobio jedan predlog“, kazao je on.

Bonus video: