Barović izašla iz kome, prebačena na liječenje u Cirih

“Vijesti” saznaju da je Barovićeva u Švajcarsku prebačena prošle sedmice, nakon što su ljekari dali zeleno svjetlo da porodica organizuje njen transport u inostranstvo
4458 pregleda 33 komentar(a)
Helikopter, Foto: Arhiva "Vijesti"
Helikopter, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 24.07.2013. 13:48h

Podgoričanka Olivera Biba Barović (31) izašla je iz kome, ali je njena porodica odlučila da dalji oporavak nastavi na klinici u Cirihu.

“Vijesti” saznaju da je Barovićeva u Švajcarsku prebačena prošle sedmice, nakon što su ljekari dali zeleno svjetlo da porodica organizuje njen transport u inostranstvo.

“Tačno je da je Barovićeva prebačena u Cirih. To je učinjeno na zahtjev njene porodice, koji su procijenili da će u Švajcarskoj dobiti bolji tretman tokom daljeg liječenja i oporavka”, rečeno je “Vijestima ” u Kliničkom centru Crne Gore.

Kćerka biznismena Veselina Barovića, nakon buđenja iz jednomjesečne kome, nije se sjećala detalja saobraćajne nesreće, a ljekari tvrde da za nju “predstoji dugotrajan oporavak ”.

“Sada nije životno ugrožena, ali pošto je riječ o povredi mozga, pred njom je dug put do potpunog oporavka. Sada se ne može znati koliko će mjeseci trajati liječenje”, kazali su u KC - u.

Barovićeva je teško povrijeđena u udesu, koji se 16. juna oko 20.30 časova dogodio na Svetom Stefanu, kada je nakon udara pala sa motora Budvanina Nikole Radunovića (19).

Te noći, Barovićeva je odlučila da je nakon boravka u Budvi do porodične kuće u Perazića dolu prebaci Radunović motorom. Na glavnoj svetostefanskoj raskrsnici došlo je do kontakta motora i BMW-a (BDAM683), za čijim je volanom bio Nikola Grloman.

Oba vozača su prošla bez povreda, dok je Barovićeva glavom udarila u asfalt. Iste noći je helikopterom prebačena u KC, gdje su je ljekari mjesec držali u programiranoj sedaciji kako bi se lakše oporavila od krvarenja u mozgu.

Još u prvim danima liječenja, kada je oporavak bio neizvjestan, porodica je tražila dozvolu ljekara za transport na neku od klinika u inostranstvu.

Bonus video: