Da li živite u srećnom braku?

Kako možete da znate da je vaš brak zaista dobar, osim onog osjećaja, kada znate da još volite partnera?
84 pregleda 4 komentar(a)
ljubav, par, veza, Foto: Shutterstock.com
ljubav, par, veza, Foto: Shutterstock.com
Ažurirano: 24.07.2013. 12:18h

Kada pišemo i razgovaramo o brakovima i vezama, najčešće se radi o onima koji su u krizi, koji imaju problema u bilo kom pogledu.

O dobrim i kvalitetnim brakovima i vezama se gotovo nikad ne razgovara, niti piše, jer šta tu ima da se kaže – osim da su dobri i stabilni. Možda donekle to i jeste istina, jer očigledno ti parovi su pronašli svoj pravi recept sreće.

Naravno, svaki brak i veza koji su dugi imaju svojih boljih i lošijih trenutaka. Kako možete da znate da je vaš brak zaista dobar, osim onog osjećaja, kada znate da još volite partnera?

Da li možete da se pronađete u njima?

  • On je prva osoba koju želite da nazovete kada vam se dogodi nešto dobro ili loše. Ne možete da se zamislite da razgovarate s nekim drugim o stvarima koje vam se dešavaju. On je vaš najbolji prijatelj kojem možete da kažete apsolutno sve i najveća vam je podrška.
  • Za vas je najbolji izlazak vaš sastanak, onaj kada oboje ležite na kauču i uživate. Najvažnije vam je da ste zajedno, bilo šta da radite.
  • Maštate o zajedničkom vikendu sa svojim suprugom, samo vas dvoje. Ako još želite da sa svojim suprugom osamite, vodite ljubav, bez djece, bez prijatelja, bez ikoga, vaš brak je još na pravom putu.
  • Još vas zasmijava kao niko drugi. Smijete se njegovim šalama i forama, on vašima, baš kao u početku veze ili braka i možda još više. Još sami sebe možete da zabavite i uživate u društvu. Smeh je jedna od primarnih stvari koje uvijek treba njegovati u vezi.
  • Još volite njegov miris i tp na koji način on djeluje na vas. Volite njegove poljupce, dodire, ne možete da se zamislite da u stvarnom životu vodite ljubav s bilo kim drugim. On je vaša druga polovina.
  • Kada otputuje, nedostaje vam u vašem domu, vašem krevetu, u vašem životu. Prije spavanja zagrlite njegov jastuk, samo kako biste imali osjećaj da je tu pored vas.

Ovo vam je sigurno barem površno dalo uvid u to kako bi trebalo da izgleda i funkcioniše srećan brak ili veza.