Prekršajne prijave protiv napadača na fotoreportera "Vijesti"

“Momci koji su me tukli, nijesu bili zvanično obezbjeđenje festa”, tvrdi Petrušić
311 pregleda 17 komentar(a)
Ivan Petrušić, Foto: Srđo
Ivan Petrušić, Foto: Srđo
Ažurirano: 24.07.2013. 17:17h

Nikšićka policija podnijela je prekršajne prijave protiv Milorada Gajovića (38), V. Krivokapića (18) i Darka Čolakovića (36) iz Nikšića zbog sumnje da su počinili prekršaje na štetu fotoreportera ND “Vijesti” Ivana Petrušića za vrijeme održavanja treće večeri rok festivala "Lake fest", kod jezera Krupac u Nikšiću.

“M.G. i V.K. se sumnjiče da su počinili prekršaj – fizički napad, dok je D.Č. osumnjičen da je počinio prekršaj – grubo vrijeđanje, naročito drsko ili bestidno ponašanje. Službenici CB Nikšić su podnijeli prekršajnu prijavu nakon izjašnjenja zamjenika Osnovnog državnog tužioca u Nikšiću da u postupcima ova tri lica nema elemenata bića krivičnog djela koja se gone po službenoj dužnosti”, saopšteno je iz Uprave policije.

"Osim ovog događaja, tokom održavanja "Lake fest"-a,nije bilo drugih incideneta", saopšteno je iz policije

"Dežurni ljekar u Opštoj bolnici u Nikšiću je konstatovao da je I.P. zadobio lakše tjelesne povrede – oguljotine u predjelu vrata. I.P. je, nakon pregleda, došao u CB Nikšić i podnio prijavu protiv ovih lica. Policijski službenici su potom, u službenim prostorijama CB Nikšić, uzeli izjavu od M.G, V.K. i D.Č".

Dodaje se da je zamjenik Osnovnog državnog tužioca u Nikšiću, naložio da se prikupe izjave od još jednog broja osoba.

"Osim ovog događaja, tokom održavanja "Lake fest"-a nije bilo drugih incideneta", saopšteno je iz policije.

Petrušić: Tukli su me bokser i njegov prijatelj

Fotoreporter "Vijesti" Ivan Petrušić, kojeg su u bekstejdžu, treće večeri "Lake festa" na Krupcu u Nikšiću fizički i verbalno napali jedan od organizatora festivala Darko Čolaković i još dva muškarca, negirao je Čolakovićeve navode da su sarađivali i da se poznaju.

On je istakao i da muškarci koji su ga napali nijesu pripadnici obezbjeđenja iz firme "Securitas", već, kako tvrdi, Čolakovićevi tjelohranitelji, bivši bokser Milorad - Mićo Gajović i njegov prijatelj Krivokapić, čije ime nije poznato redakciji "Vijesti".

Petrušić je ranije protiv njih trojice podnio prijavu nikšićkoj policiji.

Lake fest: Redari i jedan od organizatora napali fotoreportera "Vijesti">>>

Iz Uprave policije “Vijestima” je rečeno da su spisi sa svim izjavama predati Tužilaštvu.

"Tužilac se još nije izjasnio da li u postupcima trojice osumnjičenih ima elemenata krivičnog djela ili prekršaja", rečeno je iz policije.

Čolaković, koji je prije dva dana rekao “Vijestima” da nije napao Petrušića, ali i da ga zna od ranije i da su do sada sarađivali bez problema, sinoć nije želio da komentariše Petrušićeve navode, a Gajović ih je negirao.

"Ne želim komentarisati, to će se dokazati u sudskom postupku”, rekao je Čolaković.

“Momci koji su me tukli, nijesu bili zvanično obezbjeđenje festa”, tvrdi Petrušić

"Znam ga iz viđenja i nisam ni znao da ima veze sa organizacijom festa", kazao je Petrušić.

On je ponovio da se incident na Krupcu dogodio kada se udaljio od novinara u bekstejdžu kako bi telefonirao, nakon čega su Gajović i Krivokapić, za koje tvrdi da nisu imali obilježje obezbjeđenja, tražili da im pokaže akreditaciju, koja mu je ostala u torbi sa fotoreporterskom opremom.

Na putu do bekstejdža, prema njegovim riječima, Krivokapić se sapleo o konopac i pao na zemlju, a on je, pokušavajući da mu pomogne, dobio udarac.

Iz nikšićke firme “Securitas Montenegro” su objasnili da bekstejdž, na kojem se desio incident, nije bio pod fizičkom zaštitom radnika obezbjeđenja njihove firme

Dodao je da se tada kod kamiona pojavio Čolaković.

"Psovao me i govorio mi da će me naučiti ponašanju kada se završi 'Lake fest' i da će da me bije gdje god me bude sreo. Zatim je rekao obezbjeđenju da me izbaci", ispričao je Petrušić.

On je istakao da sa zvaničnim obezbjeđenjem festa, koje je ove godine radila firma "Securitas", nikada nije imao problema.

Bivši bokser iz Nikšića Milorad Mićo Gajović tvrdi da na “Lake festu” nije udarao fotoreportera “Vijesti” Ivana Petrušića

Iz nikšićke firme “Securitas Montenegro” su objasnili da bekstejdž, na kojem se desio incident, nije bio pod fizičkom zaštitom radnika obezbjeđenja njihove firme.

Čolaković nije želio da objašnjava da li su Gajović i Krivokapić bili zvanično angažovani da obezbjeđuju skup. Kakva je na Krupcu bila uloga bivšeg boksera i Krivokapića, riješio je drugi organizator “Lake Festa” Peđa Zečević, koji je objasnio da su oni bili volonteri festa.

“Spisak svih volontera blagovremeno sam dostavio nadležnim institucijama u Nikšiću i na tom spisku su i njih dvojica. Žalim zbog nastale situacije, mada nisam ni vidio što se dešavalo. Vidio sam da je Petrušić prilično uzrujan došao do šanka i pokušao sam da ga smirim, ali nisam uspio”, rekao je Zečević.

Gajović: Uhvatili smo ga za ruke i izveli

Bivši bokser iz Nikšića Milorad Mićo Gajović tvrdi da na “Lake festu” nije udarao fotoreportera “Vijesti” Ivana Petrušića.

“Meni je sve ovo ispalo smiješno. Znam da svako ima svoju priču, ali ne znam kako je mogao da kaže da smo ga udarali. Niko ga nije udarao, naprotiv, sve je bilo korektno. Nismo ga čak ni gurali”, rekao je Gajović.

On je istakao da u početku nije ni znao o čemu njegov prijatelj Krivokapić razgovara sa Petrušićem.

Gajović nije želio da odgovori na pitanja da li je Čolakovićev tjelohranitelj i da li je te večeri i po kom osnovu bio angažovan na obezbjeđenju

On je ispričao da je nakon toga došao organizator Čolaković i tražio od njih da ga udalje.

“Na kulturan način, bez nasilja, uhvatili smo ga za ruke i izveli. Meni nije bilo na pameti da drugačije reagujem, nego normalno, bez sile. Imam takav odnos prema svemu, jer je suština u tome da lijepa riječ i gvozdena vrata otvara”, rekao je Gajović dodajući da ga je iznenadilo kada je došla policija.

“Dao sam im izjavu, isto ovo što sam vama rekao. Ne znam što će dalje biti sa tim postupkom”, rekao je on.

Gajović nije želio da odgovori na pitanja da li je Čolakovićev tjelohranitelj i da li je te večeri i po kom osnovu bio angažovan na obezbjeđenju.

Bonus video: