Matijašević ostaje selektor, Ivan Bošković novi generalni sekretar

"Apsolutno smo zadovoljni radom i rezultatima reprezentacije pod vođstvom Matijaševića, pa smo na veliko zadovoljstvo produžili saradnju", rekao je “Vijestima” Cvetko Pajković
188 pregleda 3 komentar(a)
Nikola Matijašević, Foto: Vesko Belojević
Nikola Matijašević, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 23.07.2013. 17:00h

Još tokom Evropske lige je Cvetko Pajković postigao usmeni dogovor, "Vijesti" su to već najavie, a danas je Predsjedništvo Odbojkaškog saveza Crne Gore to jednoglasno i verifikovalo – Nikola Matijašević ostaje selektor muške reprezentacije, i vodiće “crvene” u narednom ciklusu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, koje se igraju sljedeće godine.

Matijašević je, podsjećanja radi, sredinom maja došao na kormilo “crvenih” umjesto Ivana Joksimovića, koji je sporazumno raskinuo ugovor.

Nakon neuspješnih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo (imao je svega tri dana rada sa ekipom pred turnir u Skoplju), Matijašević je Crnu Goru vodio do odličnog petog mjesta u debitanskom nastupu u Evropskoj ligi, sa skorom od devet pobjeda i samo tri poraza.

"Apsolutno smo zadovoljni radom i rezultatima reprezentacije pod vođstvom Matijaševića, pa smo na veliko zadovoljstvo produžili saradnju", rekao je “Vijestima” Cvetko Pajković, pored koga su sjednici Predsjedništva prisustvovali Dragan Drobnjak, Nenad Vujanović i Nikola Vujačić.

Predsjedništvo OSCG je izabralo i novog generalnog sekretara – bivši tehničar Budućnosti i reprezentacije Crne Gore, 25-godišnji Ivan Bošković, koji je ovog ljeta okončao igračku karijeru (nakon 13 godina u svim selekcijama podgoričkog kluba i reprezentacije), na mjestu genseka zamijeniće Slobodana Kovačevića, koji se povukao nakon što je to mjesto pokrivao sedam godina, od obnavljanja crnogorske državnosti.

Nakon odlaska Igora Vušurovića u Upravu za sport, mjesto izvršnog direktora do daljneg će ostati upražnjeno, a Pajković je novom generalnom sekretaru Boškoviću čestitao na izboru i poželio mu sreću, ističući da vjeruje da je napravljen pravi izbor.

"Izuzetno sam počastvovan i drago mi je što nakon završetka igračke karijere ostajem u odbojci. Dugujem zahvalnost predsjedniku Cvetku Pajkoviću što u meni vidi nekoga ko može da doprinese crnogorskoj odbojci, ne kao što je to bio slučaj ranije na terenu, već van njega. Takođe, izuzetno mi je drago što se bivši generalni sekretar Slobodan Kovačević ponudio da mi pruži bilo kakvu pomoć i što mi je prvi čestitao na novoj funkciji. Trudiću se da dam sve od sebe da odbojka bude popularna opet kao što je nekad bila, a posljednji rezultati u Evroligi daju nade u to", rekao nam je Bošković, koji je prošle godine diplomirao na Univerzitetu Donja Gorica.

Određena su i dva muška para, koji će braniti boje Crne Gore na predstojećem Prvenstvu Balkana u bič voleju u Skoplju – to su Vojin Ćaćić i Vuk Medenica, odnosno Aleksandar Minić i Nikola Masoničić.

Bonus video: