Zašto je maslinovo ulje dobro za ljepotu?

Bez obzira da li želite da njegujete lice, tijelo, kosu pa čak i nokte maslinovo ulje je pravi eliksir
110 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 23.07.2013. 12:27h

Maslinovo ulje je višestruko dobro za zdravlje, ali i ljepotu.

Bez obzira da li želite da njegujete lice, tijelo, kosu pa čak i nokte maslinovo ulje je pravi eliksir.

1. Hidratacija

Ako imate suvu kožu, maslinovo ulje je pravo rješenje. Maslinovo ulje prodire duboko u kožu čime je hrani, ali i zadržava vlagu neophodnu za njenu elastičnost. Ukoliko imate suvu kožu slobodno umjesto kreme namažite lice i ostavite da koža upije. Već posle nekoliko puta ćete videti razliku.

2. Prva pomoć kod opekotina

Maslinovo ulje ima i protivupalna svojstva, odnosno umiruje i njeguje kožu, pa može poslužiti kao prva pomoć kod opekotina od sunca.

3. Ojačajte imunitet

Ekstradevičansko maslinovo ulje sadrži u sebi visok nivo antioksidansa, uključujući polifenole, vitamin E, hlorofil i karotenoide, a poznato je da su antioksidansi glavni u jačanju imuniteta.

4. Za njegovane nokte

Ako su vam nokti krhki i lako pucaju, napravite mali kućni spa tretman tako što ćete ulje utrljati na svaki nokat i kožicu koja ga okružuje i držati dok ga ruke, odnosno nokti ne upiju.

5. Kao piling za tijelo

Jedan od neizostavnih sastojaka skoro svakog pilinga je i maslinovo ulje koje možete da kombinujete s gotovo bilo kojom abrazivnom namirnicom koja će ukloniti mrtvi sloj kože, a maslinovo ulje će "sanirati" štetu, ublažiti reakciju i nahraniti kožu.

6. Za ljepšu kosu

Ukoliko imate suvu kosu ili sa ispucalim krajevima onda je maslinovo ulje pravo rješenje za vas. Pomešajte četiri kašike maslinovog ulja i jedno žumance. Smjesu nanesite na čistu i vlažnu kosu i ostavite da djeluje pola sata, pa isperite mlakom vodom. Rezultati će odmah biti vidljivi.

7. Za skidanje šminke

Umjesto mlijeka ili gela za čišćenje lica, nakapajte malo maslinovog ulja na vatu i uklonite nečistoću s lica. Šminka će se lako skinuti, a koža će biti nahranjena. Polifenoli kojima je maslinovo ulje bogato imaju "anti-ageing" učinak, što znači da je dobro u borbi protiv bora.

Galerija

Bonus video: