Danilovgrad: Uhapšen Bojan Burić

Buriću se na teret stavljaju krivična djela izazivnanje opšte opasnosti u sticaju sa krivičnom djelom nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.
247 pregleda 3 komentar(a)
eksploziv, Foto: Shutterstock
eksploziv, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 23.07.2013. 17:16h

Danilovgrađanin Bojan Burić (23) kojeg je policija iz tog grada juče uhapsila zbog sumnje da je krajem aprila bacio dinamit u dvorište sugrađanina Pera Jokića, nakon saslušanja kod tužioca pušten je da se brani sa slobode.

Iz Uprave policije juče je saopšteno da sumnjaju da je Burić u noći između 23. i 24. aprila 2013. došao do porodične kuće Jokića u danilovgradskom naselju Glavica, zapalio dinamit i ubacio ga u dvorište.

“Usljed eksplozije došlo je do oštećenja na pomoćnom objektu, koji se nalazi uz kuću, kao i na putničkom vozilu- vlasništvo oštećenog. Nakon toga, B.B. je, kako se sumnja, pobjegao sa lica mjesta”, piše u policijskom saopštenju.

Istaknuto je da su inspektori tokom uviđaja izuzeli pronađene tragove i poslali ih na vještačenje u Forenzički centar.

Vještačenje tragova i policijska istraga rezultirali su Burićevim hapšenjem, kojem se na teret stavljaju krivična djela izazivnanje opšte opasnosti u sticaju sa krivičnom djelom nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Krajem aprila, nakon bombaškog napada Jokić je rekao "Vijestima" da ne zna ko bi mogao stajati iza napada i da ne bi nikoga označavao.

“Znam da nismo ni sa kim imali problema. Prepali smo se i mi i komšije”, rekao je on tada i dodao da su dvojica očevidaca vidjela dva maskirana muškaraca koji su pobjegli nakon detonacije.

Nakon eksplozije u medijima se spekulisalo da je motiv zabranjena ljubav, međutim, tada to nije zvanično potvrđeno.

Sagovornik “Vijesti” iz Uprave juče je rekao da je Burić pred tužiocem upravo to naveo kao motiv napada.

“Priznao je da je htio da se osveti roditeljima bivše djevojke koji su joj branili da se viđa sa njim”, ispričao je sagovornik “Vijesti”.

Bonus video: