Kamp-kućica Vidoja Žugića nije slučajno izgorjela: Policija traži palikuću

Požar je buknuo u nedjelju nešto prije 21 čas, a Žugić je ujutro otputovao navodno za Srbiju
94 pregleda 6 komentar(a)
Ažurirano: 23.07.2013. 07:39h

Policija traga za počiniocem, ili više njih, koji su u nedjelju veče u Podgorici zapalili kamp-kućicu Vidoja Žugića.

“Vijestima” je iz policije saopšteno da je kućica, postavljena kod crkve Svetog Đorđa, posuta zapaljivom tečnošću, a potom zapaljena.

“S obzirom na to da je ovo već drugi put u veoma kratkom vremenu da je Žugić meta napada, policija će sprovesti detaljnu istragu. Policija već intenzivno radi na prikupljanju dokaza, u cilju rasvjetljavanja ovog događaja”, saopšteno je iz policije.

Policija je tek juče ujutro obavila uviđaj kako bi utvrdila uzroke požara, u kojem je izgorjela i druga Žugićeva kamp-prikolica.

“Obavili smo uviđaj... i izuzeti su dokazi, koje će policija proslijediti u Forenzički centar”, kazao je izvor “Vijesti”.

Prikolica je planula u nedjelju, u 21 čas, nakon što je Žugić otputovao za Srbiju. Sumnja se da je nepoznati počinilac dobro znao da je Žugić odsutan.

“Vidoje je juče ujutro otišao iz Podgorice u Srbiju, nije isključeno da je požar podmetnuo neko ko je znao da nije ovdje. Bio sam ispred crkve sa još trojicom ljudi, kada smo primijetili da gori prozor Žugićeve kamp-kućice. Odmah smo pozvali vatrogasce, koji su veoma brzo došli, ali nijesu mogli ništa da učini jer je riječ o materijalu koji veoma brzo gori”, kazao je sveštenik iz crkve Svetog Đorđa.

U martu zapaljena prva kamp kućica

U Vatrogasnoj službi potvrdili su da je požar dojavljen prije 21 čas i da je sedam vatrogasaca, sa dvoje kola, na lice mjesta stiglo u 20:58, a da je požar ugašen deset minuta kasnije.

Žugiću je kamp-kućica izgorjela 11. marta, a tom prilikom ubijen je i njegov pas.

Policija tada nije vodila istragu, a Žugić nije ni prijavio slučaj, istakavši da stalno ima problema sa, kako je kazao, grupom narkomana koja se okuplja u blizini.

I sveštenik iz crkve Svetog Đorđa tvrdi da Žugić već duže vremena ima problema sa narkomanima i prosjacima, ali da ih u nedjelju nije primijetio.

“Te rasprave su povremeno bile jako žučne i prijetile da prerastu i veoma ozbiljne fizičke sukobe. Međutim, juče u vrijeme izbijanja požara nikog od njih tu nije bilo”, kazao je.

Građani sakupili novac nakon prve paljevine

Odmah nakon prvog požara, na Fejsbuku je osnovana grupa “Pomognimo Vidoju Žugiću”, i veoma brzo je prikupljeno više od 2.000 eura za kupovinu kamp-kućice.

Žugić je 17. marta uselio u novu prikolicu, ali je Komunalna policija dva dana kasnije naložila da je skloni sa parkinga u blizini crkve Svetog Đorđa, pa je premještena na mjesto gdje se nalazila i prethodna, odmah pored zidina crkve. U prvoj kamp kučici, Žugić je živio tri godine.

Galerija

Bonus video: