Rudiša propušta ostatak sezone zbog povrede

Kolm O`Konel, trener Kenijca, rekao je da je razmatrao mogućnost učešća na mitinzima Dijamantske lige u Cirihu u avgustu i u Briselu u septembru, ali je odlučio da ne rizikuje težu povredu
0 komentar(a)
David Rudiša, Foto: Reuters
David Rudiša, Foto: Reuters
Ažurirano: 22.07.2013. 21:09h

Kenijac Dejvid Rudiša, olimpijski šampion i svjetski rekorder na 800 metara, propustiće ostatak sezone zbog povrede koljena i vratiće se na stazu tek u martu iduće godine.

Rudiša je ranije ovog mjeseca odustao od učešća na prvenstvu svijeta u Moskvi, koje se održava u avgustu, zbog nedovoljne oporavljenosti od povrede.

Kolm O`Konel, trener Kenijca, rekao je da je svjetski šampion iz Daegua 2011. razmatrao mogućnost učešća na mitinzima Dijamantske lige u Cirihu u avgustu i u Briselu u septembru, ali je odlučio da ne rizikuje težu povredu.

"Koljeno je već bolje, ali Moskva je došla malo prerano. Branjenje svjetske titule bilo bi fantastično, a ovo je razočaranje. Međutim, Dejvid to je prihvatio dobro”, naglasio je O`Konel.

Sljedeću sezonu počeće učešćem u Dohi u martu, ali nije odbacio mogućnost da on trči dva mjeseca ranije na mitinzima u Melburnu i Sidneju.

Bonus video: