Zašto Vlada još ne raspravlja o peticiji da Akademija u DG dobije Šćekićevo ime?

Skup ispred zgrade Vlade organizovala je sestra ubijenog policijskog funkcionera
55 pregleda 2 komentar(a)
protest ispred Vlade, Slavoljub Šćekić, Foto: Savo Prelević
protest ispred Vlade, Slavoljub Šćekić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 22.07.2013. 16:05h

Se­stra ubi­je­nog po­li­cij­skog funk­ci­o­ne­ra Sla­vo­lju­ba Šće­ki­ća, Sla­vi­ca Šće­kić or­ga­ni­zo­va­la je ispred zgrade Vlade pro­test­ni sku­p, jer do sada nije od­go­vo­reno na njen za­htjev da se Po­li­cij­ska aka­de­mi­ja u Da­ni­lov­gra­du na­zo­ve po nje­nom bra­tu.

Osim porodice Šćekić ispred zgrade Vlade okupilo se nekoliko desetina građana.

"Okupili smo se danas ovdje da na ovom mirnom i dostojanstvenom skupu pitamo Vladu Crne Gore zašto nije odlučila o peticiji da policijska akademija u Danilovgradu dobije ime Slavoljuba Šćekića? Peticija da Policijska akademija u Danilovgradu dobije ime Slavoljuba Šćekića, izglasana je 16. aprila ove godine. No, iako je pravilnikom na partalu 'Glas građana', predviđeno da se o peticiji raspravlja nakon 20 radnih dana od njenog izglasavanja, Vlada Crne Gore nije ispoštovala ni svoja pravila, ni podnosioca zahtjeva, niti lik i djelo Slavoljuba Šćekića, jer do današnjeg dana o njoj nije odlučivala", rekla je Šćekić.

Sestra ubijenog policijskog funkcionera dodala je da su se okupili kako bi Vladu Crne Gore podsjetili na njenu zakonsku obavezu, ali i da im odgovori na nekoliko pitanja.

Bonus video: