Fizički napadnut plastični hirurg Žarko Borović

Razbojnici su Boroviću tokom napada oteli torbu u kojoj su se nalazile njegove lične stvari i novac
757 pregleda 39 komentar(a)
Ažurirano: 21.07.2013. 07:23h

Dvije maskirane osobe 19. jula oko 23 časa u Ulici Đoka Miraševića fizički su napale i opljačkale direktora podgoričke Klinike za plastičnu i estetsku hirurgiju “Cenex medikal” i plastičnog hirurga dr Žarka Borovića (52).

Razbojnici su Boroviću, prema pouzdanim informacijama, napravili sačekušu u ulazu zgrade u kojoj stanuje u Bloku šest, dok se vraćao kući nakon izlaska u grad sa prijateljima.

U napadu je zadobio lakše povrede glave i ruke, tako da je prevezen u Klinički centar na Odjeljenje neurohirurgije, gdje je bio zadržan na opservaciji tokom noći.

Razbojnici su Boroviću tokom napada oteli torbu u kojoj su se nalazile njegove lične stvari, telefon, fotoaparat...

Napadači su, prema istim informacijama, na glavi imali kapuljače. Udarali su ga zatvorenim šakama u predjelu glave, a ruku su hirurgu povrijedili otimajući mu torbicu.

Inspektori podgoričke policije su obavili uviđaj po naređenju zamjenice osnovnog tužioca u Podgorici Ane Radović.

“S obzirom da se prikupljaju obavještenja za sada ne bih mogla da otkrivam detalje”, kazala je "Vijestima nedjeljom" Radović.

Prema pouzdanim informacijama iz podgoričke policije, inspektori istražuju da li je motiv napada na Borovića lične prirode, ili se radi o razbojničkoj pljački.

Borović je stalno zaposlen u Centru za plastičnu i rekonstruktivnu hirurgiju Kliničkog centra Crne Gore.

Bonus video: