Kintani 20. etapa, Frum pred pobjedom

Današnju etapu od Ansija do Ansi Semnoa, u dužini od 125 kilometara, Kintana je prošao u vremenu od tri sata, 39 minuta i četiri sekunde
55 pregleda 0 komentar(a)
Nairo Kintana, Foto: Beta AP
Nairo Kintana, Foto: Beta AP
Ažurirano: 20.07.2013. 16:36h

Kolumbijac Nairo Kintana, iz ekipe Movistar, pobjednik je današnje pretposljednje, 20. etape Tur de Fransa, dok je vodeći u generalnom plasmanu Kris Frum treći prošao kroz cilj i došao na korak od osvajanja titule.

Današnju etapu od Ansija do Ansi Semnoa, u dužini od 125 kilometara, Kintana je prošao u vremenu od tri sata, 39 minuta i četiri sekunde.

"Ne mogu da tražim više. Dao sam gotovo sve od sebe, bilo je nevjerovatno. Ovo je poseban dan za Kolumbiju, veliki praznik koji slavi cijela zemlja", kazao je Kintana.

Drugo mjesto pripalo je španskom biciklisti Hoakimu Rodrigesu iz ekipe Kaćuša, koji je s petog došao do trećeg mjesta u generalnom plasmanu.

U generalnim plasmanu Frum vodi sa ukupno pet minuta i tri sekunde prednosti u odnosu na Kintanu.

"Po prvi put shvatam da sam blizu trijumfa na Tur de Fransu. Danas je bilo izuzetno teško - Hoakim Rodriges i Nairo Kintana su vozili veoma snažno. Nedjelja će biti dan za sprintere, za nas je gotovo", rekao je Frum.

Na četvrto mjesto u generalnom plasmanu pao je Alberto Kontador, dok je Roman Krojciger peti.

Sjutrašnja, posljednja, 21. etapa od 133,5 kilometara voziće se kroz Pariz, od Versaja do Jelisejskih polja.

Bonus video: