U Budvi trenutno 52.000 gostiju, policija uvjerava da su bezbjedni

Tokom glavne turističke sezone, kao ispomoć, u Budvi se nalaze i po dva službenika policije iz Srbije, Makedonije i Albanaije, kao i jedan policajac iz Hrvatske
53 pregleda 0 komentar(a)
šetališta, Budva, Foto: Vuk Lajović
šetališta, Budva, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 19.07.2013. 12:27h

U Budvi se nalazi povećan broj pripadnika policije, što turistima garantuje bezbjedan boravak u tom gradu, saopšteno je iz budvanskog Centra bezbjednosti.

„Stanje javnog reda i mira u Budvi je stabilno“, saopšteno je agenciji Mina iz Centra bezbjednosti, nakon spektakularnog hapšenja Beograđanina Miloša Delibašića u utorak, ispred zidina Starog grada.

Beograđanin Miloš Delibašić uhapšen zbog ubistva Vidakovića u Budvi >>>

Iz budvanske policije su saopštili da se od početka glavne turističke sezone u toj opštini nalazi i 20 pripadnika specijalne jedinice policije.

"Sa zadatkom redovne kontrole bezbjednosne situacije i javnog reda i mira, posebno u noćnim satima“, kazali su iz Centra bezbjednosti.

Tokom glavne turističke sezone, kao ispomoć, u Budvi se nalaze i po dva službenika policije iz Srbije, Makedonije i Albanaije, kao i jedan policajac iz Hrvatske.

„Oni pomažu prilikom kontrole i evidentiranja turista iz ovih zemalja“, saopšteno je iz Centra bezbjednosti.

Broj gostiju kao i prošlog jula

Prema zvaničnim podacima Turiostičke organizacije Budve (TOB) na području od jaza do Buljarice boravi 51.839 gostiju, što je popunjenost na niovu prošlogodišnje.

Od ukupnog broja gostiju njih 50.374 je inostranih dok su ostalo gosti iz Crne Gore.

„U hotelima je smješteno 13.698 gostiju, dva odsto manje nego sredinom jula prošle godine. Hotelijeri su ugostili 13.336 inostranih i 362 domaća gosta. U kampovima boravi 451 inostranih turista, koliko je ih je bilo u prošle godine u ovom periodu“, navodi se u sedmičnom izvještaju TOB-a.

Lošija popunjenost, sudeći po podacima je u hostelima, gdje je svega 12 gostiju, za trećinu manje, kao i u odmaralištima, gdje je registrovano 326 gostiju, iz za osam odsto manje nego lani.

„Popunjenost na nivou julske od prošle godine bilježe i izdavaoci privatnog smještaja, u kome trebnuto boravi 37.352 gostiju, od kojih 36.249 inostranih i 1.103 domaćih“, zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: