Svjedoku iz policije pozlilo tokom iskaza

Andriji Kovačeviću bilo loše na suđenju za lažno prijavljivanje prijetnji novinarki “Vijesti” Oliveri Lakić
153 pregleda 17 komentar(a)
Milan Grgurović, Foto: Savo Prelević
Milan Grgurović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 19.07.2013. 07:20h

Svjedok odbrane, suspendovani saobraćajni policajac Andrija Kovačević, umalo se juče tokom svog svjedočenja pred sutkinjom Željkom Jovović nije onesvijestio.

Sutkinja ga je nekoliko puta pitala da li je dobro, a zbog toga što mu je bilo loše tokom svjedočenja Kovačević je morao i da pije vodu kako bi se povratio.

Kovačević je svjedočio na suđenju protiv Milana Grgurovića, optuženog za lažno prijavljivanje za prijetnje novinarki “Vijesti” Oliveri Lakić.

U početku saobraćajni policajac je djelovao mirno i staloženo, da bi nakon što je sutkinja Jovović kazala da se njegovo svjedočenje ne podudara sa iskazom kolege Vlada Lakića, počeo je da djeluje nesigurno i konfuzno.

“Zbunio sam se, nešto se tih događaja ne sjećam, jer mi tada nijesu bili bitni”, između ostalog rekao je Kovačević

Kovačević je rekao da nije dobio naređenje da sa kolegom Lakićem privede Grgurovića, već samo da ga obavijeste da mora da dođe u zgradu policije. Kada je shvatio da nije rekao isto kao i njegov kolega dodao je “da ne može da se sjeti svih detalja u vezi tog slučaja”.

“Ne mogu se sjetiti da sam sa kolegom Lakićem imao naredbu za lišavanje slobode Grgurovića i da smo išli na Glavicu, gdje on živi”, rekao je Kovačević, za koga je Lakić kazao da je bio vođa smjene, što je ovaj potvrdio.

Nakon toga svjedok Kovačević se prisjetio nekih detalja.

“Čini mi se da su tada bili na Glavici samo Grgurovićev otac i majka, njega nijesmo našli”, naknadno se sjetio Kovačević, a potom i dodao da su oni obavijestili dežurnu službu da osobu koju su potraživali nijesu našli.

S obzirom da je dosta konfuzno izgledalo svjedočenje Kovačevića, sutkinja Jovović ga je u tim trenucima pitala da li je “zdrav” i da li je ranije imao “neke prekide u sjećanju”, svjedok je odgovorio da nije.

“Zbunio sam se, nešto se tih događaja ne sjećam, jer mi tada nijesu bili bitni”, između ostalog rekao je Kovačević.

Dok je svjedočio otkrio je prisutnima da je prije suđenja imao konsultaciju sa kolegom Lakićem.

“Kada sam dobio poziv za svjedočenje pitao sam Lakića da li smo išli da tražimo Grgurovića, jer se nijesam toga sjećao. Tako da pričam šta mi je on kazao. Čak ni on nije znao da mi kaže kada smo tražili Grgurovića, rekao mi je: “Sjećaš li se kad smo išli... da smo našli oca i majku”, kazao je Kovačević.

U tim trenucima svjedok je djelovao skoro izgubljeno.

Zbog toga što mu je bilo loše svjedoku Kovačeviću su moralo da donesu i čašu vode kako bi se povratio, a sutkinja mu je sugerisala i da sjedne jer joj “nije izgledao dobro”.

Saobraćajni policajac Vlado Lakić svjedočio je u maju ove godine kada je kazao da je sa kolegom Kovačevićem, po naređenju iz Operativnog centra bio zadužen da privede Grgurovića u Ispostavu policije.

On je tada rekao da mu iz Operativnog centra nije objašnjeno zašto privodi sugrađanina. S obzirom da se Kovačević nije odazivao na pozive suda 10. maja sutkinja Jovović naredila je policiji u Danilovgradu da ga privedu. Policija je postupila po toj naredbi tek juče, tako da je Kovačević, konačno mogao da svjedoči.

Saobraćajni policajci Lakić i Kovačević su pod suspenzijom, zbog optužbi da su uzimali mito, tokom kontrole saobraćaja.

U ponovljenom postupku protiv Grgurevića, iskazima brojnih svjedoka, ali ni službenika Uprave policije još nije utvrđeno da li se optuženi sam prijavio ili ga je policija tri dana nakon upućenih prijetnji Lakićevoj dovela i napisala krivičnu prijavu.

U prvom postupku, Grgurović je zbog lažnog prijavljivanja osuđen na godinu zatvora, ali je nakon žalbi predmet vraćen na ponovni postupak.

Rabrenoviću se sudi zbog prijetnji novinarki

Zbog optužbi da je zaista tog 9. februara 2011. godine prijetio novinarki Oliveri Lakić nedavno je počelo suđenje službeniku policije Milenku Mići Rabrenoviću, nekadašnjem čovjeku zaduženom za bezbjednost bivšeg direktora UP Veselina Veljovića.

U optužnici piše da je Rabrenović grubo prijetio Lakićevoj i njenoj porodici i da je dan kasnije poslao i prijeteći SMS. Lakićeva je 7. marta 2012. godine i fizički napadnuta ispred vrata zgrade u kojoj stanuje. Zbog toga je na devet mjeseci zatvora osuđen Ivan Bušković.

Prije napada i prijetnji, Lakićeva je istraživala da li se u fabrici duvana “Tara” u Mojkovcu i u hangaru u Donjoj Gorici, proizvode, a potom krijumčare lažni brendovi cigareta, navodeći, između ostalog, da sa tim poslom imaju veze neki službenici Uprave policije i Agencije za nacionalnu bezbjednost.

Bonus video: