Rakočević u finalu u bacanju kugle

Ona je hicem od 14,82 metra u prvoj seriji izborila plasman u finale u bacanju kugle, koje je na programu sjutra u 15 sati i 40 minuta
1 komentar(a)
Ažurirano: 17.07.2013. 17:17h

Crnogorska atletičarka Kristina Rakočević plasirala se u finale u bacanju kugle na Evropskom olimpijskom festivalu mladih (EYOF) u Utrehtu.

Rakočević je juče osvojila zlatnu medalju u bacanju diska i postavila novi rekord Crne Gore u pionirskoj konkurenciji.

Ona je hicem od 14,82 metra u prvoj seriji izborila plasman u finale u bacanju kugle, koje je na programu sjutra u 15 sati i 40 minuta.

Trener crnogorske reprezentacije Danilo Ristić kazao je da je zadovoljan plasmanom u finale, podsjećajući da je prošlo manje od 24 sata od takmičenja u bacanju diska.

"To je još jedna potvrda kvaliteta rada stručnog štaba u Atletskom klubu Tara iz Mojkovca i crnogorske atletike uopšte. Sjutra je očekuje finale u bacanju kugle u konkurenciji najboljih u Evropi, u njenom uzrastu, gdje očekujem da će i pored velikog umora dati svoj maksimum", rekao je Ristić.

Utreht je okupio oko dvije hiljade sportista uzrasta od 15 do 17 godina, koji se nadmeću u devet olimpijskih sportova - atletici, biciklizmu, gimnastici, džudou, plivanju, tenisu, košarci, rukometu i odbojci.

Od crnogorskih takmičara u Utrehtu će nastupiti i džudista Arso Milić, dok je teniserka Tamara Bojanić eliminisana.

Bonus video: