Delibašiću 30 dana pritvora: Sumnja se da je osmislio ubistvo Vidakovića

Policija vjeruje da je hapšenjem Delibašića spriječila još jednu likvidaciju u Budvi...
81 pregleda 17 komentar(a)
Miloš Delibašić, Kotor, Foto: Savo Prelević
Miloš Delibašić, Kotor, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 17.07.2013. 17:16h

Beograđaninu Milošu Delibašiću (29) određen je pritvor od 30 dana zbog opasnosti od bjekstva u okviru istrage ubistva Pančevca Miloša Vidakovića (28).

Policija sumnja da je Delibašič logistički isplanirao i osmislio lividaciju Pančevca, a da su mu u tome pomogli Beograđani Miloš V. i Siniša N, koji su uhapšeni u Srbiji.

Delibašić je priveden oko 14.20 časova u Osnovni sud u Kotor na saslušanje kod istražnog sudije Špira Pavićevića. Njegov advokat nije žilo da komenstariše,

Policija vjeruje da je hapšenjem Delibašića spriječila još jednu likvidaciju u Budvi, jer je ova grupa bandita iz Beograda, planirala da počine još jedan zločin.

Delibašiću se za sada stavlja na teret krivično djelo "nedozvoljeno držanje oružja".

Policija vjeruje da je hapšenjem Delibašića spriječila još jednu likvidaciju u Budvi...

U ovom trenutku policija je pripremila obimanu dokumentaciju o dokazima gdje se sa video zapisa kamera iz Budve vidi kako članovi grupe iz Beograda na skuteru krstare gradom, a potom prate i "tipuju" ubijenog Vidakovića. Posljednji snimak je zabilježen 15-ak minuta orije likvidacije gdje se vidi kako je osumnjičeni za ubistvo Miloš V. prilazi s leđa Vidakoviću, a da to sve sa strane posmatra uhapšeni Delibašić.

On je bio zadužen i za logistiku - iznajmio je stan u Budvi, kupio plavi skuter, nabavio oružje ali i nadgledao "tipovanje" žrtve. Delibašić se nakon ubistva nije vraćao u Srbiju već je sa nevjenčanom suprugom boravio u tom stanu u Budvi. Policija je, kako saznaju "Vijesti", pretresom stana pronašla oružje, mobilne telefone, SIM kartice, novac...

Prilikom hapšenja Delibašića kod njega je pronađen pištolj. Nakon toga privođen je i konobar iz lokala "Mocart" I.K. iz Danilovgrada, ali je nakon informativnog razgovora pušten kući.

U zajedničkoj akciji srpske i crnogorske policije u Beogradu su uhapšene još četiri osobe, članovi takozvane “Đekićeve bande”, ali tamošnji MUP nije saopštavao njihova imena.

Vidakovića ubila Đekićeva banda>>>

Delibašić je uhapšen u utorak oko 16.30 časova dok je silazio niz stepenice kod hotela “Avala” iznad ulaza u Stari grad gdje su ga opkolila šestorica inspektora u civilu.

Tokom hapšenja kod njega je nađen pištolj zamotan u peškiru, a direktori srpske i crnogorske policije kazali su da je Delibašić priveden u okviru istrage ubistva Pančevca ali i naglasili da bi uskoro mogla biti riješena još tri ubistva.

Bonus video: