Robert Dauni junior: 75 miliona razloga za slavlje

Časopis "Forbs" je sastavio listu najplaćenijih holivudskih glumaca za prethodnu godinu.
94 pregleda 1 komentar(a)
Robert Dauni junior, Foto: Beta/AP
Robert Dauni junior, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 17.07.2013. 11:57h

Robert Dauni junior je zauzeo vrh liste najplaćenijih svjetskih glumaca časopisa "Forbs", zahvaljujući multimilijarderskim zaradama filmova "Avengers" i "Iron Man 3".

Popularni glumac se u istom periodu prošle godine nije našao ni među deset najplaćenijih glumaca, kada su spiskom poznatog časopisa gospodarili Tom Kruz i Leonardo Dikaprio, prenosi britanski Gardijan.

Dauni je, navodno, za snimanje filma "Avengers" potpisao ugovor o uzimanju procenta ukupne zarade, a film je, prema procjenama, prošle godine zaradio preko 1,5 milijardu dolara. Iz časopisa "Forbs" su tako procijenili da je Dauni zaradio 75 miliona dolara u periodu od juna 2012. do juna ove godine.

Na drugom mjestu se, na veliko iznenađenje svih, nalazi Čening Tatum, čija se zarada procjenjuje na 60 miliona dolara za prethodnih dvanaest mjeseci.

Australijanac Hju Džekmen se nalazi na trećem mjestu, zahvaljujući kontinuiranom uspjehu serijala X-Men filmova, kao i adaptaciji mjuzikla "Jadnici" (Les Miserables). Džekmen je, prema procjenama "Forbsa", u proteklih dvanaest mjeseci zaradio 55 miliona dolara.

Mark Volberg i Dvejn Džonson nalaze se na četvrtoj i petoj poziciji, sa zaradama od 52, odnosno 46 miliona dolara.

"Forbsova" lista odnosi se samo na glumce, a trenutno najplaćenija holivudska glumica je Kristen Stjuart koja je zaradila 35 miliona dolara.

Najplaćeniji holivudski glumci u "Forbsovoj" listi za jun 2013. godine su:

1. Robert Dauni (75 miliona)

2. Čening Tatum (60 mil)

3. Hju Džekmen (55 mil)

4. Mark Volberg (52 mil)

5. Dvejn Džonson (46 mil)

6. Leonardo Dikaprio (39 mil)

7. Adam Sendler (37 mil)

8. Tom Kruz (35 mil)

9. Denzel Vašington (33 mil)

10. Lijam Nison (32 mil)

Bonus video: